Ik ben geboren in Hoogezand en daar heb ik tot mijn 19e gewoond. Ik leerde mijn vrouw kennen die in Meeden woonde. Al behoorlijk snel ben ik in Meeden gaan wonen. Het was in het begin een behoorlijke stap maar al snel leerde ik veel mensen kennen met name bij de voetbalclub.

Bij Meeden heb ik zowel voor de zaterdag 1 als zondag 1 gespeeld. Altijd als centrumspits. Ik heb er met veel plezier gevoetbald. Ook heb ik diverse andere functies bekleed bij Meeden, zoals jeugdleider, leider bij de senioren en scheidsrechter.
In 2014 had de club het lastig en ben ik hoofdtrainer geworden samen met René Beishuizen.
Een jaar om nooit te vergeten. Ik haalde mijn trainersdiploma en we werden ongeslagen kampioen in de 5e klasse. Een prestatie waar ik nog steeds trots op ben. We zijn het jaar erop keurig in de 4e klasse gebleven.

Na 2 jaar Meeden ben ik vertrokken naar Wildervank zaterdag 1. Ook daar heb ik het enorm naar mijn zin gehad. We behaalden een periode titel maar we promoveerden net niet. In de laatste minuut kregen we een doelpunt tegen anders waren we gepromoveerd.

Na twee jaar Wildervank ben ik vertrokken naar het Drentse Yde de Punt. Veel mensen snapten deze keuze niet omdat Yde de Punt geen topploeg was op dat moment. Ik zocht een club in opbouw en had bij Yde een goed gevoel. De keuze bleek de juiste, ik heb bij Yde de Punt een fantastische tijd gehad waar we sportief goede resultaten haalden.

Na 3 jaar heb ik zelf de keuze gemaakt om te stoppen en toen kwam Westerlee op mijn pad. Een club waar ik vaak even ging kijken op de zaterdag. En ook een club die warmte uitstraalt maar het sportief lastig heeft.

Ik vind het een uitdaging om Westerlee weer op de kaart te zetten. Nu na twee competitierondes vind ik dat we een behoorlijke ploeg hebben, alleen zit het geluk nog niet mee. Ik weet zeker dat we nog voldoende punten gaan pakken. Inmiddels leer ik de mensen een beetje kennen bij de club en dat voelt zeer vertrouwd.

In het dagelijks leven werk ik bij Van Vliet in Hoogezand. Een zoetwaren producent die veel soorten snoep maakt en verkoopt. Eerst ben ik accountmanager geweest bij het bedrijf maar sinds 5 jaar ben ik teamleider in de Marshmallow fabriek.

Ik woon nog steeds in Meeden met mijn vrouw Bernadette, zoon Mathijs (17) en dochter Rozemarijn (11). Ook hebben we twee lieve honden Eefje en Bente.

Ik hoop op een mooie tijd bij Westerlee en wens iedereen bij de club gezondheid en een sportief seizoen toe.

Willem Dontje