Op zaterdag 29 september 2018 speelden SIOS en Westerlee in Sauwerd hun tweede wedstrijd in de competitie. Beide teams misten basisspelers, verloren hun eerste wedstrijd en hadden dus baat bij een overwinning.

Deze bedoeling was meteen te zien. Beide teams probeerden druk te zetten, maar vooral bij Westerlee liep het de eerste 15 minuten totaal niet. Spelers liepen uit hun positie, spelers van de tegenstander kregen kans om door te lopen en het was dan ook niet raar dat SIOS in de 6e minuut al voor kwam met 1-0 door een doelpunt van Stefan Bultena.

Westerlee liet dit niet gebeuren en al in de 9e minuut werd Jan Willem Evers weg gestuurd. In het strafschopgebied volgde een overtreding waardoor Jan Derks Kloosterboer een penalty mocht nemen. Feilloos werd de bal in het doel getrapt. Al snel weer een gelijke stand, dit beloofde nog veel voor deze wedstrijd.

Dan volgde een eerste helft waarin SIOS het meest dreigend was, de voorhoede van de mannen uit Sauwerd bewoog veel en dat bleef lastig voor Westerlee. Wel was te zien dat door een omzetting hier de organisatie veel beter was.

Na 30 minuten was te zien dat beide teams slordig speelden, de passes kwamen zelden aan en zo vloog het spel heen en weer. Drie minuten later volgde een goede actie langs de linkerkant van Westerlee. Alwin Kluiter kwam met een prima voorzet, Arjen Plat kon deze niet verwerken tot een doelpunt.

In de 37e minuut volgde weer een overtreding op Jan Willem Evers net buiten het 16-metergebied. Na kort overleg was het Arjen Plat die de bal over de muur krulde in de hoek van het doel. Een schitterend doelpunt, waarmee de mannen van Koeperlaand net voor de rust met 1-2 voor kwamen.
SIOS kwam nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Westerlee, het team was sterk in de omschakeling maar maakte het steeds niet af.

De conclusie van de eerste helft mag zijn dat SIOS het meest dreigend was en tegelijk erg kwetsbaar in de verdediging. Westerlee was het laatste deel rustig in de verdediging maar wist niet te scoren.

De tweede helft begon eigenlijk met een periode van 20 minuten waarin Westerlee grotendeels op de helft van SIOS speelde. De thuisploeg kwam er bijna niet uit, Westerlee had een overwicht maar wist hier echter niet uit te scoren. Na weinig echte kansen kwam er een perfecte steekpass van Bas Zijlstra die echter wat ongelukkig werd aangenomen door Robbert Wester. Hij kreeg hierdoor de bal onder zich en kwam niet tot een goed schot.

Dan volgden de beslissende 10 minuten waarin SIOS 3 doelpunten maakte. Eigenlijk was de manier waarop steeds hetzelfde. Er werd steeds gekozen voor een snelle omschakeling waardoor de verdediging van Westerlee totaal uit positie kwam te staan. Met een man meer werd er in de 66e-, 70e- en 75e minuut gescoord. Het team uit Sauwerd trok de hele wedstrijd naar zich toe.

Het laatste deel van de wedstrijd verliep mat. De thuisploeg hoefde niet meer echt en Westerlee was niet meer in staat het geheel om te draaien. Zo floot de scheidsrechter na 93 minuten de wedstrijd af.