Op zaterdag 22 september 2018 speelden Westerlee en de Fivel hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Een ijkpunt om te zien hoe de selecties er voor staan. De voorspelde omslag van het weer was te voelen, het was frisser en de wind waaide met vlagen over het veld.

De beide teams in het oranje-wit begonnen allebei met de intentie druk te zetten op de tegenstander om te proberen een overwicht op het veld te krijgen. Er werd gezocht naar balans en de goede positie op het veld.

In de 6e minuut was er de eerste snelle uitval van Westerlee te zien. Dit leidde nog niet tot een doelkans. De spelers van de Fivel stonden korter op de man en waren feller. Westerlee probeerde dit combinerend op te lossen maar de handelingssnelheid was te laag.

Na 9 minuten was er de eerste wissel te zien, Hans Leenders had duidelijk last van een hamstringblessure en Jan Jager nam plaats op het veld. Zeker 10 minuten daarna was het nog steeds rommelig op het veld. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld, dat er inmiddels een bal in de sloot was geschoten en twee op het dak van de kleedkamer zegt genoeg.

In de 24e minuut was er een kans van Jan Willem Evers, aan de andere kant werd er een inschattingsfout gemaakt door de laatste man van Westerlee. Hierdoor kon de snelle Mark Kramers doorlopen en hij plaatste de bal op een rustige manier in de verre hoek. 0-1 voor de tot dan toe feller en dreigender spelende de Fivel.

Na 30 minuten is het nog steeds de Fivel dat meer dreiging in het spel heeft, Westerlee is onzeker, twijfelde te veel en daardoor was het erg rommelig.
In de 34e minuut kon de Fivel, na het slordig uitspelen van de bal, langs de linkerkant naar de achterlijn oplopen. Er volgde een strakke voorzet waarop goed werd geanticipeerd. Rindert Havinga liet keeper John Hofsté kansloos bij de eerste paal. 0-2 voor de gasten uit Zeerijp.

2 minuten hierna volgde er een vrije trap voor Westerlee, Arjen Plat was goed weg gestuurd en werd op een foutieve manier gehinderd om te schieten op het doel. Na een kort overleg was het Jan Willem Evers die de bal op fraaie manier over de muur in de korte hoek schoot. 1-2, wat ook meteen de ruststand was.

In de tweede helft was het Westerlee dat meteen druk begon te zetten. De combinaties werden gezocht en het zag er allemaal wat beter uit. In de 51e minuut resulteerde dit in het feit dat het spel zich grotendeels afspeelde op de helft van de Fivel. Zo ontstond er in de 53e minuut een goede kans die goed werd gepareerd door de keeper.

In de 56e minuut een kans voor Jan Willem Evers, die door de linkervleugelspeler Stefan Wubs vrij voor het doel werd gezet. 8 minuten daarna volgde een vrije trap van Westerlee die net naast draaide, in de 70e minuut een kopbal op de paal die terug vloog in het veld. Het was verdiend geweest als de thuisploeg hier de gelijkmaker had gemaakt, maar zo werkt dit niet in het voetbal.
In de minuten hierna had Westerlee nog twee kansen op een counter, echter beide keren was de pass veel te lang.

En dan was het zoals het vaak werkt, daar waar de ene partij beter voetbalt en de kansen niet af maakt, gaat de ander er met een doelpunt vandoor. De verdediging van Westerlee stond slecht georganiseerd. De Fivel koos voor een strakke pass door het centrum waarna een voorzet volgde die niet goed werd verwerkt door de mannen van Koeperlaand. Rindert Havinga wist hier wel raad mee en maakte de beslissende 1-3. De wedstrijd was gedaan, er was te weinig tijd voor Westerlee nog iets terug te doen.

Conclusie mag zijn dat we hebben gekeken naar een slechte wedstrijd, waar de Fivel bezit nam van de eerste helft. De tweede helft was duidelijk voor Westerlee dat nu veel creatiever was maar dit niet om kon zetten in een goal. Beide teams zullen beter moeten gaan spelen in de rest van de competitie.