Op zaterdag 8 september speelden Damacota en Westerlee hun tweede bekerwedstrijd in Nieuwe Pekela. Het veld lag er naar omstandigheden goed bij, het zonnetje zorgde er voor dat het ook voor de supporters prima toeven was.

Beide teams begonnen met dezelfde bedoeling aan de wedstrijd. Er werd vroeg druk gezet en op het middenveld gaf men elkaar weinig ruimte. Pas in de 11e minuut was het Damacota die de eerste echte kans kreeg. De bal werd vanuit het strafschopgebied over het doel gekopt.

In de 13e minuut was het net andersom. Westerlee was inmiddels wat gemakkelijker gaan voetballen en langs de rechterkant werd steeds vaker de diepte gezocht. Hans Leenders speelde Jan Willem Evers aan die net te veel balcontacten nodig had om tot scoren te komen.

In de 22e minuut was het Arjen Plat die centraal vanaf het middenveld richting het doel probeerde te komen. Dit werd door een verdediger van Damacota op waarde ingeschat, hij pakte dit alleen wat onbeholpen aan. Westerlee deed alleen niets met de vrije trap die hieruit ontstond. Nog geen minuut later volgde een goede actie van Jan Willem Evers, met een hakbal bracht hij Arjen Plat in stelling die echter niet tot scoren kwam.

Westerlee had zichzelf in deze periode moeten belonen. Het was Damacota die daarna het heft in handen nam. De mannen van Koeperlaand verloren alle creativiteit en lieten het initiatief steeds meer over aan de gastheer. Damacota bewoog meer en waren feller.

In de 37e minuut was het de rechtervleugelspeler van Damacota die het strafschopgebied in dribbelde, hij dreigde buitenom te gaan. De verdediger wist hier geen raad mee en tackelde hem. Een strafschop volgde die goed werd ingeschoten. Met de stand van 1-0 gingen de teams naar de kleedkamer.

Ook in de tweede helft namen de Pekelders het initiatief. Hoewel het de eerste minuten leek of Westerlee zijn draai weer wat meer had gevonden, was dit al snel over. Hierna kabbelde de wedstrijd voort. Beide teams kregen geen echte kansen, Damacota wachtte af en Westerlee creëerde niets.

De laatste 15 minuten liet Westerlee af en toe zien waartoe het in staat is. Het middenveld stond beter en steeds vaker werden spelers weggestuurd. Via goede combinaties kansen creëren, die echter vanmiddag niet afgerond konden werden. Jan Willem Evers was nog het dichtste bij een doelpunt. Hij kopte de bal goed in de hoek. De keeper van Damacota hield de bal echter op prachtige wijze uit zijn doel. Aan de andere kant was het keeper John Hofsté die op onnavolgbare wijze de bal twee keer uit zijn doel hield.

Zo eindigde de wedstrijd, die werd beslist door een penalty. Waarschijnlijk als beide teams nog een uur hadden gevoetbald was dit ook nog zo geweest. Gesteld mag worden dat beide keepers de beste spelers van het veld waren.