Na een aantal toch wel matige oefenwedstrijden moesten de mannen van Koeperlaand op zaterdag 1 september voetballen tegen een Drentse ploeg uit Erica.

Op een door de droogte aangetast veld werd onder een lekker zonnetje begonnen aan de eerste bekerwedstrijd. Vanaf het begin was te zien dat Westerlee probeerde te domineren terwijl Erica’86 zich terug liet zakken. Het positiespel van Westerlee was goed verzorgd en er werd steeds meer bewogen zonder bal.

Al in de 5e minuut kwam Simon van der Vinne met een lange bal richting het 16-metergebied van de tegenstander. Jan Willem Evers wist dit op waarde in te schatten en tikte de bal over de uitkomende keeper. Een snelle 1-0.
Westerlee drukte daarna Erica’86 nog verder naar achteren. Via beide vleugels werd de ruimte gezocht. Centraal liep dit eerst stroef, wel werd er door steekballen geprobeerd om ruimte te zoeken achter de verdedigers.

In de 15e minuut was er weer een prima combinatie aan de rechterkant. Hans Leenders trok naar binnen en geeft Jan Willem Evers de bal in de loop mee. Deze was doelgericht en maakte een goal in de korte hoek, de keeper kansloos achter latend. 2-0 voor het tot dan toe met overwicht spelende team uit Westerlee.

Hierna bleef het team goed staan, de nadruk lag op het goed mee bewegen met de bal, ook op het middenveld werd nu goed bewogen en de bal gezocht. Er ontstonden wel wat kansen maar deze werden niet afgemaakt. Na 10 minuten zakte het team uit Westerlee wat meer terug, het leek op temporiseren, wel kreeg Erica’86 nu het gevoel dat het wat meer risico kon gaan nemen. Al snel kregen zij een goede kans. De verdediging van Westerlee was te laat en miste ook nog eens volledig de bal.

Dan uit het niets ontstond er vanuit het middenveld een prachtige combinatie. Hans Leenders werd weggestuurd, hij zocht de achterlijn en kwam met een goede voorzet naar de veel bewegende Jan Willem Evers. Vanaf de 5-meter lijn schoot deze de bal strak in het doel. Een ware hatrick binnen 40 minuten.

Aan het eind van de eerste helft maakte Erica toch nog een doelpunt. Na slordig uitverdedigen schoot Jasper Hogenberg de bal over keeper John Hofsté die dit totaal niet had verwacht. Zo gingen de beide teams met een 3-1 tussenstand naar de kleedkamer.

In de tweede helft stond Westerlee eerst veel te dicht bij het eigen doel. Er werd veel minder bewogen en Erica probeerde iets te forceren. Na nog eens slordig verdedigen tikte Westerlee de bal via de paal uit het veld. Het feit dat Erica met een extra aanvallende speler speelde zorgde voor onrust op het veld. Er werd minder gecoacht en de passing is slordig.

Hierna was Westerlee bij vlagen weer wat meer in beeld, echter niet zoals in de eerste helft. Vanaf de 53e minuut werd er gewisseld door de thuisploeg. Er ontstonden wel wat kansen maar de scherpte was er wel wat af. In de 65e minuut had Berry Smit de kans om de wedstrijd op slot te gooien maar dit gebeurde niet. Uit de hieruit voortkomende corner werden de mannen van Koeperlaand niet gevaarlijk.

In de 74e minuut scoorde Robbert Wester vanuit het niets de 4-1. Hij werd vanaf de rechterkant aangespeeld en schoot de bal strak in het doel. Dit was meteen het moment dat beide teams het wel goed vonden. Erica’86 zag het niet meer zitten en voor Westerlee was de wedstrijd gespeeld. Het spel speelde zich vanaf nu grotendeels af op de helft van het bezoekende team en er heerste volledige rust op het veld.
Zo eindigde de wedstrijd met 4-1, Westerlee had zijn supporters weer enigszins gerustgesteld en had weer iets van het spel laten zien van het vorige seizoen.