Westerlee wint belangrijke wedstrijd van Middelstum

Op zaterdag 19 mei 2018 speelden Middelstum en Westerlee een voor beide verenigingen belangrijke wedstrijd. Bij winst werd er een belangrijke stap gezet naar handhaving in de 4e klasse. Dit was dan wel weer afhankelijk van de eindstand van andere wedstrijden. In de poule stonden de teams zo dicht bij elkaar dat er grote verschuivingen plaats konden vinden.

Bij het begin van de wedstrijd scheen ineens het zonnetje, het was de hele morgen bewolkt geweest. Op het prachtige complex was bij velen het belang van de wedstrijd bekend.
Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was meteen te zien dat Middelstum een heel beweeglijk team had. Er werd veel gewisseld van posities en binnen 4 minuten waren er twee echte kansen voor de thuisploeg. Westerlee speelde vanuit een meer controlerende opstelling. Er was een sterk bezet middenveld maar toch leek het de eerste 20 minuten of er nog steeds veel ruimte was op dit deel van het veld.

Middelstum was dreigender en kwam vaker richting het doel van de mannen van Koeperlaand. Pas in de 11e minuut was er dan een echte kans voor Westerlee. Vanaf rechts werd de bal voorgezet door Hans Leenders, Arjen Plat stapte over de bal en Robbert Wester kon de bal op het doel schieten. Hij kreeg echter geen kracht in het schot. Binnen twee minuten had Middelstum kunnen scoren. De bal werd 6 meter voor het doel toch nog over het doel geschoten.

Het jonge team uit Middelstum was gevaarlijk vanuit de omschakeling, het middenveld van Westerlee was dan niet overtuigend genoeg in de actie. Na de 23e minuut was er meer balans bij de Westerleeërs. Het spel speelde zich nu vooral op het middenveld af. De opbouw was nu veel beter en langzamerhand kwam er wat twijfel in het spel van Middelstum dat de openingen niet meer zo goed vond.

In de 30e minuut werd aan de linkerkant Arjen Plat weg gestuurd, hij haalde de achterlijn en schoot de bal strak voor het doel. De meegekomen Hans Leenders schoot de bal in, 0-1 voor de mannen van Koeperlaand.

Westerlee probeerde vanaf nu de posities weer goed bezet te houden, Middelstum moest nu natuurlijk meer risico nemen. Westerlee had nu gemakkelijker moeten voetballen, wat echter niet echt lukte en bij de spelers van Middelstum lukte het evenmin. Er werd minder bewogen en het gat voor een actie werd niet gevonden. Het combinatiespel van de gasten zag er nu veel beter uit.
Met een 0-1 stand gingen beide teams naar de kleedkamers, waar de spelers maar kort waren omdat het op het veld veel beter was qua temperatuur.

In de tweede helft was er niet veel veranderd in de bedoelingen van beide teams. Wel was te zien dat Middelstum net als in het eerste deel van de wedstrijd weer met meer overtuiging wil beginnen. Binnen 4 minuten kreeg het team twee schietkansen, die allebei niet het net raakten.
In de 58e minuut kreeg Middelstum een vrije trap. De bal werd hoog naar een speler gespeeld die bijna op de achterlijn stond. Deze schoot de bal strak in de lange hoek. 1-1 was op dat moment een terechte stand.

Middelstum ging op dezelfde manier door, Westerlee speelde iets verder van het eigen doel en het duurde wel 10 minuten voor er weer een schot op het doel werd gelost. Keeper Joeri Jansen had het lastig met deze bal die door een middenvelder op het juiste moment werd weg geschoten.

In de 71e minuut werd er een corner genomen door Westerlee. De bal werd door Jan Willen Evers strak naar de grond gekopt en hij liet daarmee de keeper kansloos in het doel. 1-2 voor de mannen van Koeperlaand. Westerlee kreeg nu veel meer kansen, er werd beter gelopen en de posities werden beter bezet. 2 minuten na het doelpunt kwam linksback Stefan Wubs helemaal langs de rechterkant door. Hij liep het strafschopgebied in en kwam alleen voor de keeper te staan. De bal werd echter naast het doel geschoten. Dit had de wedstrijd al kunnen beslissen.

In de 79e minuut was het Hans Leenders die met een steekbal werd weg gestuurd. Er volgde een tackle in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter gedecideerd naar de penaltystip wees. Een zware straf die echter goed door Jan Derks Kloosterboer werd benut. De penalty werd strak over de grond ingeschoten. 1-3 voor de gasten, die kijkend naar de andere standen in de poule nu bijna zeker waren van handhaving in de 4e klasse.

2 minuten later had het team uit Westerlee zich nog een keer kunnen belonen, de bal werd na een pass van Arjen Plat echter hoog over geschoten.
De laatste 10 minuten van de wedstrijd was het Middelstum die nog van alles probeerde. Het zette wel druk, de flanken werden goed gevonden. Westerlee bleef nu hangen op de eigen helft en liet Middelstum het spel bepalen. Dit zag er dreigend uit, er werd echter niet meer gescoord, waarmee de wedstrijd eindigde met een 1-3 stand.
Aan het eind van de wedstrijd bleek dat beide teams ook het volgende seizoen in de zaterdag 4e klasse gaan spelen. De poule blijft spannend want zowel boven- als onderin moet er nog worden gevochten om in de gewenste positie te komen.