Op zaterdag 12 mei 2018 speelden Westerlee en SIOS hun return in deze competitie. Het was warm, droog en eigenlijk ook wel een beetje benauwd. Iets wat tijdens de warming-up meteen te merken was.

De bedoeling voor beide teams was duidelijk, drie punten halen om onderin en bovenin mee te doen. Voor beide teams was dit nodig om ambities waar te maken.
Na het begin van de wedstrijd volgde een periode waar de spelers zochten naar balans en de goede positie op het veld. De eerste passes kwamen niet aan, de bal rolde op het harde veld wat door. SIOS kwam sneller is zijn spel, er was meer beweging en men vond elkaar gemakkelijker. Westerlee liep te veel met de bal. Na 9 minuten kwamen de eerste kansen voor de mannen van Koeperlaand. De spitsen bewogen goed en werden steeds beter gevonden. Steeds werd het strafschopgebied gevonden, het laatste tikje miste om een echte kans uit te spelen.
In de 16e minuut kopte Jan Jager de bal vanuit een corner in de korte hoek. De keeper van SIOS pakte de bal op een goede manier, in tweede instantie wist Robbert Wester het doel niet te vinden. 3 minuten later was er weer een goed redding van de keeper van mannen uit Sauwerd.

Na de 27e minuut speelde het spel zich het meest af op het middenveld. Echte kansen waren niet te zien, totdat Robbert Wester in de 28e minuut alleen op de keeper af ging. Deze wist de bal net naast het doel te werken. Een kans die afgemaakt had moeten worden.

Nog geen 2 minuten later weer een goede kans na een prachtige combinatie van achteruit. Weer wist Westerlee zichzelf niet te belonen, iets wat op den duur natuurlijk zorgt voor problemen. Binnen 3 minuten liet SIOS zien dat dit het geval was. De ploeg kwam snel uit en centraal op het midden kwamen spelers vrij door, dit werd in één keer afgemaakt. 0-1, 1 kans en 1 doelpunt.
Westerlee had het nu even moeilijk, het team hervond zich wel, maar dit duurde even een paar minuten. SIOS wachtte nu en Westerlee probeerde de diepte te zoeken. Met de 0-1 stand gingen de beide teams naar de kleedkamer.

In de tweede helft waren er meteen een paar goede combinaties te zien op het middenveld. Vrij snel vond Hans Leenders het doel nadat Roy Jansen hem weg stuurde. De keeper kreeg de handen wel tegen de bal maar liet de bal wel glippen. Een op dat moment terechte 1-1.

Westerlee bleef door gaan en zo ontstonden de ene na de andere kans, vrije trappen en corners. De keeper van Westerlee hoefde niets te doen. SIOS wachtte af, gokte op de lange bal waarmee de snelle spelers aan het werk werden gezet. In de 58e minuut werd Westerlee er weer uitgelopen, een kopie van het eerste doelpunt. Bliksemsnel werden driehoekjes gemaakt waarmee het middenveld en de verdediging van Westerlee werden uitgespeeld.

1-2, teleurstellend voor de mannen van Koeperlaand. De veldbezetting werd nu slordiger, meteen erna kreeg SIOS weer een kans. De bezoekers kregen meer ruimte en namen het initiatief over.
Na de 75e minuut probeerde Westerlee de diepte te zoeken, ballen kwamen net niet aan of vielen verkeerd. Het spel speelde zich net als de eerste helft weer af op het middenveld. Westerlee nam nu meer risico en SIOS bleef dreigend.

De mannen uit Sauwerd maakten goed gebruik van de ruimte en speelden de Westerleeërs nog een keer uit, 1-3 na een ongelukkige actie in de verdediging. De bal werd strak in de verre hoek geschoten, waarmee ook meteen de wedstrijd gespeeld was. Westerlee probeerde nog van alles, iets wat trouwens het team sierde, echter een echte kans was er nauwelijks meer.
SIOS ging met de 3 punten naar huis, Westerlee kan het de komende week weer proberen.