Op zaterdag 5 mei 2018 speelde de kersverse kampioen Holwierde op Koeperlaand zijn wedstrijd tegen Westerlee.
De zon scheen, de temperatuur was goed en het veld lag er schitterend bij. Pupil van de week Gerben Jager overhandigde de bloemen aan de aanvoerder van Holwierde.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter waren de bedoelingen van Holwierde meteen duidelijk. Vanaf het begin werd er druk gezet, terwijl Westerlee koos voor een goede veldbezetting van waaruit kansen werden gezocht. Zo ontstond na 8 minuten een enorme kans voor Robbert Wester die tegen de paal schoot. Het spel werd goed verlegd van de linker naar de rechterkant, van waar de voorzet kwam richting de spits van Westerlee.

Na 10 minuten speelde het spel zich steeds meer af op het middenveld. Holwierde was dreigender en bewoog goed, Westerlee kreeg langzamerhand wat meer vat op het spel en de posities waren goed bezet. De thuisploeg speelde veel op eigen helft en had wel de beste kans gehad.

In de 20e minuut was het weer Holwierde dat de aanval zocht, deze keer langs de rechterkant. Er was iets meer ruimte om een geweldige voorzet te geven richting de tweede paal waar Peter Bouwsema de bal feilloos in het doel kopte. Een aanval uit het boekje.

In de 28e minuut volgde er een kopie van daarvoor. Weer werd er vanaf de rechterkant een voorzet gegeven. De bal werd nu in de verre hoek gekopt, keeper John Hofsté was kansloos. 0-2 voor Holwierde dat tot aan dat moment het beste van het spel had.

Hoewel de mannen van Koeperlaand eerst even de koppen lieten hangen, pakte men na een aantal minuten het spel weer op. Even dreigde een walk-over van Holwierde. Westerlee kreeg in de 35e minuut een vrije trap, die bij Berry Smit terecht kwam. Bij de tweede paal haalde hij uit met een hard schot. Wat volgde was een prachtige redding van de keeper van Holwierde.
Daar waar Westerlee even opleefde, er werden in ieder geval kansen gecreëerd, was het toch Holwierde dat nog een keer zou scoren voor de rust. Ryan Semmens kopte de bal hoog in het doel, nadat de bal vanaf de tweede paal terug had gekregen.

De eerste helft verliep in een hoog tempo, Holwierde had het betere van het spel, Westerlee wist zijn kansen niet om te zetten in een doelpunt. De mannen Holwierde werken voor elkaar, fungeren als een blok.

De tweede helft verliep een stuk rustiger. Westerlee stond iets verder van zijn eigen doel. Tot aan de 60e minuut hadden beide teams weinig kansen. Holwierde koos iets meer voor de lange bal, keeper John Hofsté zag dit steeds goed aan komen en was op tijd zijn doel uit.

In de 62e minuut dan toch weer een kans voor Westerlee, vanuit een pass van de centrale middenvelder viel de bal over een verdediger van Holwierde waarna Robbert Wester de bal net naast schoot. 1 minuut later weer een pass, nu van Hans Leenders. Berry Smit kwam vrij voor het doel te staan maar wist niet het net te vinden. Er was meer ruimte en de mannen van Koeperlaand beloonden zichzelf niet.

In de 72e minuut was het Arjen Plat die ruimte kreeg om te scoren, hij schoot de bal echter over het doel.
Dan volgde in de 80e minuut een lange bal op de snelle spits van Holwierde. Hij kreeg net even wat meer ruimte als daarvoor en ging alleen op de keeper af die gedwongen werd om iets uit zijn doel te komen. Met een prachtige boogbal scoorde Jurely Torbed de 0-4.

Vanaf dat moment was het lastig voor de mannen van Koeperlaand om er helemaal meer voor te gaan. Holwierde zette nog even aan, een snelle uitval naar rechts volgde. Vanuit het centrum werd goed aangesloten met twee spelers. Deze werden niet meer verdedigd en zo kon Mike Kraan net buiten het strafschopgebied schieten in de verre hoek. Hiermee werd de eindstand van 0-5 bereikt.
Holwierde heeft vanmiddag laten zien de terechte kampioen te zijn.