Op zaterdag 7 april 2018 speelden Westerlee en Corenos hun wedstrijd op sportpark Koeperlaand in Westerlee. Het was heerlijk weer, het leek me zelfs wennen voor de spelers om in deze temperatuur te spelen. Kijkend naar de warming-up was dat ook wel te zien.

Westerlee probeerde vanaf het begin druk te zetten, de flanken werden steeds in stelling gebracht om zo de spitsen hun werk te laten doen. Corenos ging voor de snelle uitval en binnen een paar minuten lukte dit ook. Een enorme kans werd gemist, langs de linkerkant werd de bal voorgezet en totaal verkeerd geraakt.

Na een kwartier veranderde het spel langzamerhand. Westerlee koos steeds meer voor de lange bal, passes kwamen niet aan en er werden veel foute keuzes gemaakt. Eigenlijk werd er steeds voor de moeilijke oplossing gekozen. Corenos nam het overwicht over en het team kreeg langs de linkerkant veel vrijheid, zodat de achterlijn werd gehaald met het gevaar wat daar bij hoorde.

Na 25 minuten is Corenos dreigender, Westerlee kwam moeilijk van de eigen helft, bereikte zijn spitsen niet. Er werden bijna geen kansen gecreëerd.
Na een half uur gingen de mannen van Koeperlaand iets verder van hun doel spelen, ook Corenos kon zich niet onttrekken aan het feit dat het het spel niet zelf kon maken. Toch kreeg Westerlee vlak voor rust nog een enorme kans. Spits Arjen Plat liep alleen op de keeper af maar wist de bal niet in het doel te werken. De keeper bleef goed kijken terwijl de spits te lang wachtte om de bal te schieten.

Beide teams zouden na de pauze allebei het veld in moeten komen dat er iets te halen viel deze middag. De eerste minuten leek het of Corenos dat het beste had begrepen. Westerlee kwam niet van de eigen helft en pas in de 55e minuut kreeg het een eerste kans. Corenos had daarvoor al een goal kunnen maken maar bij het team stond het vizier niet op scherp.
In de 60e minuut kreeg Corenos een geweldige kans. De spits werd door zijn medespeler helemaal vrij voor het doel gezet, keeper Joeri Jansen wist echter te voorkomen dat hij op 2 meter van het doel een goal kon maken.

Na 70 minuten speelde het spel zich grotendeels af op het middenveld. Beide teams probeerden via de flanken kansen te creëren maar dit kwam niet goed uit de verf. Wel was te zien dat Westerlee het spel meer over nam en steeds meer op de helft van de mannen uit Roodeschool ging spelen. Vooral de linkerflank werd aan het werk gezet.
Dan, uit het niets, kreeg Robbert Wester de bal net binnen het strafschopgebied. Met zijn typerende manier van schieten, krulde hij de bal in de verre hoek. De keeper raakte de bal met de vingertoppen aan maar kon het doelpunt niet voorkomen.

Het is nu Corenos die alles op alles moest zetten om nog iets van deze wedstrijd te maken. Erg snel kreeg het team een enorme kans bij de tweede paal, ook deze mogelijkheid werd niet afgemaakt. In de 87e minuut kwam de bal langs de rechterkant. Een strakke voorzet volgde die heel goed werd ingekopt door Joran Knot. Keeper Joeri Jansen was kansloos.

Met een 1-1 stand kwam de wedstrijd weer helemaal open te liggen. Het kon de laatste minuten beide kanten op. Spits Arjen Plat kreeg nog een goede kans en Corenos wist een vrije trap niet te benutten.
Conclusie mag zijn dat gezien het aantal kansen die beide teams hebben gehad het een terechte eindstand is geworden. Beide teams schieten er niet veel mee op, maar een andere stand had geen recht gedaan aan deze wedstrijd.