Op zaterdag 31 maart 2018 speelden de plaatselijke OKVC tegen Westerlee om een plek in de subtop. Het weer was, in tegenstelling tot de voorspellingen, prachtig. Het was bijna windstil en door een zonnetje voelde het aangenaam.

Meteen na het eerste fluitsignaal waren de bedoelingen van OKVC duidelijk, het team creëerde meteen een kans, er waren veel bewegende mensen en in balbezit stond het team met 5 spelers op het middenveld. Even later kwam Westerlee langs de linkerflank, van waar er ook een scoringskans ontstond. Na 8 minuten stonden beide teams binnen 1 minuut 2 keer buitenspel. Men stond op scherp met de bedoeling vroeg te scoren.

Na 15 minuten speelde het spel zich grotendeels af op het middenveld, er werd zelden het strafschopgebied gehaald. Vele kleine overtredingen waren te zien, net niet groot genoeg om voor te fluiten. In de 17e minuut ontstond er ineens een enorme kans voor Arjen Plat, hij liep het strafschopgebied in en zijn schot werd nog net tot corner verwerkt. Nog geen 2 minuten later was er een kopkans voor OKVC, de spits schampte echter de bal waardoor hij net langs het doel vloog.

In de 25e minuut schoot Hendrik Bulder de bal naar de naar buiten lopende spits Robbert Wester. Deze wist de inlopende Bas Zijlstra te bereiken die de bal strak over de grond in het doel van de tegenstander schoot. 0-1 voor de mannen van Koeperlaand.

Of het team hier nog te veel mee bezig was, zullen we nooit weten. OKVC scoorde echter na 2 minuten de gelijkmaker. De goal ontstond al op het middenveld, waar de spelers van Westerlee al te ver bij hun man vandaag stonden. Hier wist Christiaan Usai wel raad mee, ook hij kreeg te veel ruimte en maakte de 1-1.
Het leek er op dat de mannen uit Oldehove nu meteen door wilden gaan. Weer stond de verdediging niet scherp. Zo werd het binnen 2 minuten 2-1 door Timon van der Helm.

Er volgde nu een periode waarin beide teams fel om de bal streden. In de 37e minuut was er een goede combinatie tussen Jan Willem Evers en Robbert Wester. De laatste schoot de bal van de 5-meterlijn in de handen van de keeper. Westerlee bleef nu dreigender, de combinaties begonnen beter te lopen en OKVC kwam niet echt meer van de eigen helft.

In de tweede helft was Westerlee meteen bij de les. Overal op het veld werd druk gezet, er werd goed gecombineerd, de spelers wisten elkaar goed te vinden. Na 6 minuten probeerde OKVC het spel te laten kantelen. Een paar minuten was het team dreigender, wist het wat meer van de eigen helft te komen en was het Westerlee dat af stond te wachten. Er was veel onrust, passes kwamen niet aan en de wil om te winnen straalde in deze periode meer af van het thuisteam.

Na 60 minuten trok OKVC zich steeds verder terug. Westerlee zette steeds meer druk en er werd wat vaker op het doel geschoten. De keeper was wat onzeker, hij liet de bal tot twee keer toe los, waarbij het veld een grote rol speelde. Steeds stond er een speler van Westerlee bovenop. Zo wist Bas Zijlstra voor de mannen van Koeperlaand te scoren, echter tot grote verbazing van velen keurde de scheidsrechter de goal af. Hij vond dat de bal werd geschoten terwijl de keeper de hand op de bal had. Een discussie volgde, de leidsman bleef bij zijn beslissing, de spelers van Westerlee voelden zich bestolen van de gelijkmaker.

Wat nu volgde was een periode waarin er maar 1 team meer voetbalde. OKVC had een grote bus voor het doel geparkeerd en Westerlee probeerde deze van zijn plek te krijgen. Het team kwam echter maar niet tot de beslissende pass. Langzamerhand zocht men steeds vaker het centrum, waar het al heel erg druk was.
De mannen van Koeperlaand probeerde te blijven combineren, wel was te zien dat naar mate de tijd vorderde men wat ongelukkig was. De bal viel dan verkeerd en er zat altijd wel een voet van de tegenstander tussen.

Zo wist OKVC tot aan het laatste fluitsignaal de voorsprong te verdedigen en de 3 punten in Oldehove te houden.