Op zaterdag 24 maart 2018 speelden Westerlee en de Heracliden hun wedstrijd op sportpark Koeperlaand.
Het was goed weer met een verschil van 20 graden qua gevoelstemperatuur in vergelijking met vorige week. Dit is waar voetballen en het kijken naar voetbal voor bedoeld is. De vele aanwezige supporters zullen dit allemaal onderstrepen.

De wedstrijd begon onrustig, beide teams waren duidelijk aan het zoeken naar de juiste posities op het veld, het bleek lastig controle te krijgen over de bal. Na 11 minuten was het Westerlee dat meer probeerde het spel te maken, bij de Heracliden was veel inzet te zien terwijl de mannen van Koeperlaand probeerden dominant te zijn door beter positiespel. Iets wat de laatste twee weken lastig was.
Westerlee zocht veel de linkerkant van het veld, in de 12e minuut was het Arjen Plat die de achterlijn haalde en probeerde Hans Leenders te bereiken. Deze was net niet op tijd bij de bal, een centrale verdediger van de Meijsters wist de bal nog net tot corner te verwerken.

In de 16e minuut kreeg Jan Jager de kans om de bal in te koppen, de bal had net te weinig vaart om het doelnet te vinden. In deze fase had Westerlee meer druk op de bal, de Heracliden wachtten af en gokten met snelle spelers op de counter. Centrale verdediger en aanvoerder Jan Derks Kloosterboer bleef heel rustig en wist veel te pareren.

In de 24e minuut was het weer Hans Leenders die met een strak schot de keeper van de tegenstander testte. Deze stond goed en zo bleef de stand 0-0. Dit bleef echter niet lang zo. Na 2 minuten was het erg druk voor het doel van de Heracliden, eigenlijk kregen weinig spelers echt controle over de bal en vanuit de kluts werkte Stefan Wubs de bal over de doellijn. Op dat moment een terechte 1-0 voor Westerlee, dat eigenlijk meteen probeerde meer te forceren. Het team bezette alle posities goed en maakte het voor de tegenstander lastig om kansen te creëren.
Kort na het eerste doelpunt kreeg Berry Smit een enorme kans omdat de keeper na een schot de bal losliet.

De laatste 10 minuten liet het thuisteam echter de teugels wat vieren. De Heracliden wisten hier wel raad mee. Het team was veel nadrukkelijker aanwezig en in de 45e minuut bereikte een speler van het team het strafschopgebied. Hij werd achtervolgt door de rechtsback die hem van achteren raakte. Zo viel hij over de armen van de ondertussen uit zijn doel komende keeper. De scheidsrechter besloot een penalty te geven en tot de verbazing van iedereen keeper Joeri Jansen van het veld te sturen. Een rode kaart met als gevolg dat Westerlee met 10 spelers verder moest. Verder kreeg spits Arjen Plat weer de rol van keeper. De Heracliden wisten wel raad met de penalty en zo gingen de beide teams met een 1-1 stand naar de kleedkamer.

Na de rust waren de gemoederen weer wat bedaard. De mannen van Koeperlaand kwamen met een andere opdracht op het veld. Er moest meer gecontroleerd gevoetbald worden, de posities moesten goed bezet worden. De Heracliden hadden nu de overhand en met alle macht werd geprobeerd tot scoren te komen.

Na 15 minuten, waarin de Meijsters nog niet veel echte kansen hadden gehad, wist Westerlee beter om te gaan met de verandering. Er werd verder van het doel af gevoetbald en het team kreeg zowaar ook zo nu en dan een kans. De tegenstander was niet precies, het team gebruikte de rechterkant veel maar de opbouw was niet zorgvuldig genoeg.

In de 69e minuut kreeg Westerlee opnieuw een kans om te scoren. Bas Zijlstra kreeg in een overvol strafschopgebied de bal en schoot de bal tegen een vallende medespeler aan. In een tweede poging schoot hij de bal op de kruising waardoor de stand 1-1 bleef.

In de 75e minuut kreeg een speler van de Heracliden zijn tweede gele kaart, waarmee er weer evenwicht kwam in het aantal spelers van beide teams. Er volgde nu een aantal minuten waarin zowel Westerlee als de Heracliden niet wisten wat nu te doen. Er was duidelijk twijfel hoe om te gaan met de nieuwe situatie, het wel of geen risico nemen en de vele ruimtes die nu op het veld ontstonden.

Na een aantal minuten kreeg het team uit Westerlee weer wat meer overwicht. Langs de beide flanken werd geprobeerd met voorzetten toch nog een keer te scoren.
In de 83e minuut kwam invaller Roy Jansen aan de bal, vanaf 20 meter schoot hij de bal met een boog in de bovenhoek van het doel van de Heracliden. 2-1 voor Westerlee met een prachtig bekeken schot waarbij de keeper kansloos werd gelaten.
Voor beide teams brak nu een spannende fase aan, corners volgden en te zien was dat de spelers aan het einde van hun latijn waren. Er was met veel inzet gespeeld en zo eindigde de wedstrijd met 3 punten voor het thuisteam.