Op zaterdag 17 maart 2018 speelden SGV en Westerlee in een zonnig maar zeer koud Schildwolde. Een harde en ijzige wind stond schuin over het veld, een derde tegenstander die de wedstrijd voor een deel bepaalde. Er kon in ieder geval gesteld worden dat er voor de spelers, de mensen in de dugout en vooral de supporters niet veel plezier viel te halen om zo te moeten voetballen of er naar te kijken.

Meteen na het begin van de wedstrijd zorgde Westerlee voor veel druk. SGV liet meteen zien af te willen wachten, er werd bijna in zone verdedigd, misschien wel heel verstandig gezien de omstandigheden. De mannen uit Schildwolde gokten op de counter, met een paar snelle spelers was er steeds dreiging.

In de 7e minuut kreeg Robbert Wester de eerste kans, de bal draaide net langs de rechterkant van het doel van de (met respect) waarschijnlijk oudste keeper van de poule. Steeds werden de combinaties gezocht, SGV stond echter kort op de man, wanneer dan de bal vaak net niet aan komt, is dit gemakkelijk verdedigen. De ene keer vloog de bal over de lijn, dan andere keer kwam hij helemaal niet aan. De wind speelde hierin een grote rol.

In de 17e minuut kwam er weer een lange bal, Jan Derks Kloosterboer kon de sprint niet aan trekken en zo scoorde Bouke Mossel. Hij liet keeper Joeri Jansen kansloos. De laatste man van Westerlee werd meteen gewisseld omdat hij te veel last had van zijn knie, een blessure die een paar minuten eerder was ontstaan.

De eerste 15 minuten hierna was er slordig voetbal te zien, passes kwamen niet aan of de bal rolde na de aanname uit zichzelf weg. SGV gooide de zaak dicht met de wel besproken bus voor het doel, Westerlee moest het spel maken maar kreeg dit niet voor elkaar. De tegenstander was feller en het jonge team ging er voor 100% voor.

Aan het einde van de eerste helft kreeg Westerlee nog wel een enorme kans, Hans Leenders schoot de bal vanaf de rechterkant voor het doel waar Arjen Plat in eerste instantie had kunnen scoren. Het duurde te lang voor hij de bal onder controle had. In tweede instantie werd de bal door Robbert Wester in het zijnet geschoten.

Na de rust was het SGV die in de 59e minuut de 2-0 scoorde. Westerlee was een aantal keren te laat met uitstappen of verdedigen, Kevin den Otter wist hier wel raad mee. Dat het nu voor de mannen van Koeperlaand lastig zou worden was wel duidelijk. Er volgde een onrustige periode, een wisseling in de opstelling, waar er in eerste instantie vaak twijfel was te zien hoe de situatie aan te pakken. Langzamerhand keerde de wedstrijd wel, SGV bleef dreigend maar kwam steeds minder vaak van de eigen helft. Het had net als Westerlee last van de tegenwind, de uittrappen van de keeper bleven hangen op het middenveld.

Naar het einde toe zette Westerlee steeds meer druk, SGV kwam ook niet meer aan voetballen toe. De bal vloog vaak over de zijlijn, waar Westerlee probeerde het weer op te pakken.

De laatste 10 minuten was de druk van Westerlee groot, de ene na de andere dreigende situatie ontstond. Bas Zijlstra scoorde hieruit via de kaats de 2-1. Ineens was er weer geloof in het halen van een punt bij de Westerleeërs. Achteraf bleek dit terecht, want SGV kwam bijna niet meer voor eigen doel vandaan. Bijna alle spelers waren dichtbij het 16-metergebied te vinden. Voor Westerlee was er geen doorkomen aan, wel had het team 2 minuten voor het einde de 2-2 moeten maken.

Conclusie mag zijn dat SGV vandaag met 2-1 van twee tegenstanders heeft gewonnen, namelijk Westerlee en de harde wind. Het is verder twijfelachtig of amateurvoetbal is bedoeld zoals het vandaag is gegaan. Het was bepaald geen voetbalweer en ook heel belangrijk zeker geen supporterweer. Een compliment voor de mensen die langs de zijlijn stonden te kleumen maar wel aanwezig waren.