Op zaterdag 10 maart 2018 speelden Westerlee en Stedum op sportpark Koeperlaand in Westerlee. Het was in vergelijking met de voorgaande weken onnatuurlijk warm, het veld was redelijk en aan de kleur van het gras waren duidelijk de sporen van de vorst te zien.

Beide teams hebben vorig- en ook dit seizoen wedstrijden tegen elkaar gespeeld op het scherpst van de snede. De spanning was in alle wedstrijden voelbaar en tot aan het eind hadden beide teams kans om te winnen.

Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter was het voor beide teams even zoeken. Stedum wisselde vaak van posities op het middenveld, het had meer druk en was dreigend in de passing. Na 7 minuten was het spel nog steeds onrustig, beide teams kwamen maar niet in hun ritme, elke keer lag het spel weer stil door een blessure. Opvallend vaak aan het hoofd trouwens.

Na 10 minuten kwam er meer evenwicht, Westerlee ging de vleugels beter gebruiken en zo ontstond in de 12e minuut een grote kans voor Berry Smit. Hij stond 4 meter voor het doel, de bal rolde echter 2 meter voor het doel langs. Beide teams hadden de intentie aanvallend te voetballen, het spel speelde zich op beide helften af.

In de 20e minuut werd er vanaf afstand op het doel van Westerlee geschoten, keeper Joeri Jansen liet zien dat hij scherp was, met een goede redding bleef de stand 0-0.

In de 23e minuut kreeg Hans Leenders een geweldige kans vlak voor het doel van de eveneens goed keepende doelman van Stedum. De lastig aan te nemen bal vloog over het doel. Na een half uur waren beide teams steeds ongelukkiger in de passing, het spel was nog steeds onrustig en de ene na de andere spelonderbreking volgde. Wel was er steeds dreiging, Stedum was wel het team dat gemakkelijker speelde, de spelers van Westerlee vonden elkaar lastig. De verdediging van de Stedummers stond als een huis.

Dan volgde er in de 46e minuut vanaf de linkerkant een voorzet van Stedum, de bal werd prima verlengd door de spits Siebrand Dijkema en zo vloog de bal over de keeper in het doel. Vlak voor de pauze 0-1, een prachtig moment om zo de kleedkamer in te gaan.

In de tweede helft lag de druk duidelijk bij Westerlee. Toch lukte het geen van beide teams in de daarop volgende 15 minuten iets te creëren. Keeper Joeri Jansen wist wel één schot over het doel te werken, iedereen had het idee dat hij al te laat was. Wederom een prima redding dus.

Stedum voetbalde feller, Westerlee bleef maar zoeken naar de combinatie wat echter zelden echt lukte. Dan volgden een aantal kansen elkaar snel op. In de 62e minuut kreeg Hans Leenders weer een kans, hij legde de bal echter opzij in plaats van zelf te gaan voor een goal. In de 63e minuut werd Jan Willem Evers in het strafschopgebied aangespeeld, hij draaide weg maar schoot de bal net naast. Drie minuten later kwam Stedum vanaf de rechterkant met een voorzet. De bal werd precies tussen twee verdedigers van Westerlee neergelegd en goed mee genomen. Diederik Dijk schoot de bal zonder aarzelen in de verre hoek. 0-2 voor Stedum.

Vanaf dat moment volgde een allemaal net niet wedstrijd. Stedum hoefde natuurlijk niet meer en schroomde ook niet de bal over de zijlijn de knallen. Westerlee kon het spel niet maken. Bijna iedere tweede bal was voor de tegenstander en dan is het lastig voetballen. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-2.