Na een aantal nachten met nachtvorst was het de vraag of op zaterdag 17 februari 2018 de wedstrijd tussen de Fivel en Westerlee door zou kunnen gaan. De zon had net genoeg zijn werk gedaan dat op dit toch wel wat harde veld met een zachte bovenlaag gevoetbald kon worden. Tijdens de wedstrijd lagen aan één kant van het veld wel een aantal spelers op de grond na een glijpartij, dit was echter binnen de perken.

De eerste 20 minuten van de eerste helft was duidelijk te zien dat de Fivel probeerde veel druk te zetten. Vooral vanuit het middenveld was veel beweging te zien, iets waar de spelers van Westerlee hun handen vol aan hadden. In de 10e minuut schoot de Fivel de bal met een goed afstandsschot net langs het doel. Echte kansen waren hiervoor nog niet geweest.

In de 17e minuut werd er weer een goede aanval opgezet vanuit het centrale middenveld, door een steekbal werd Rindert Havinga zo vrij gespeeld dat hij met een strak schot de keeper van Westerlee kansloos liet. 1-0 voor een beter de Fivel, een op dat moment terechte stand.

De mannen van Koeperlaand kregen gaandeweg de eerste helft nu beter grip op het middenveld, het team speelde feller en de passes kwamen wat beter aan. De flanken werden wat meer gebruikt en in de 23e minuut kwam de bal via de zijkant net buiten het 16-meter gebied terecht bij Bas Zijlstra die de bal vanuit de stuit gecontroleerd in de hoek schoot. 1-1 met mogelijkheden voor beide teams in de rest van de wedstrijd.

Het spel golfde vanaf dit moment heen en weer, beide teams proberen aanvallend te voetballen en de Fivel is dreigender. Het team had nog twee keer kunnen scoren maar maakte de kansen niet af. Westerlee is slordig in de combinatie en dat kostte veel tijd en vooral energie. Net op het moment dat beide teams ervan uit gingen dat de ruststand was bepaald, kwam de bal vanaf de rechterkant voor het doel van de Fivel. Jan Jager kopte de bal terug naar Hans Leenders die de bal in het doel kon schuiven. 1-2, een stand die gezien de eerste helft wel heel gunstig was voor Westerlee.

De eerste minuten van de tweede helft had Westerlee het meest verzorgde spel, de posities zijn beter bezet, er werd fysiek goed gevoetbald en er is veel overleg binnen het team waardoor tegenstanders goed werden overgenomen. Er ontstond in de 52e minuut een belegering van het 16-meter gebied van de Fivel, van waaruit de mannen uit Zeerijp een erg goede counter werd opgezet. Er werd echter geen gebruik gemaakt van het overtal, waardoor de stand 1-2 bleef.

Wat nu restte was een onrustige wedstrijd waarbij beide teams slordig begonnen te voetballen. Dit was natuurlijk zeer ongunstig voor de thuisploeg die tegen een achterstand aan keek. Langzamerhand was er wel wat frustratie te zien, wat vaak het spel niet ten goede kwam. Westerlee ging wat meer op de counter spelen, vanuit de controle werden de ruimtes gezocht. Zo kon in de 72e minuut Jan Willem Evers weg gestuurd worden, hij maakte zijn kans zeker af. 1-3 voor de mannen van Koeperlaand, die nu met meer rust zouden kunnen voetballen.

De Fivel zocht nu helemaal het initiatief, doelman Arjen Plat voorkwam een tegendoelpunt, hij stond zeer goed. Het team uit Zeerijp zag zijn kans om nog iets te behalen steeds meer wegglippen. Westerlee had hierdoor in de laatste 10 minuten nog wel kunnen scoren, maar net als de tegenstander wist het team niet meer het doelnet te vinden.

Conclusie mag zijn dat er weer twee verschillende helften te zien waren, waar de Fivel de eerste helft verzuimde om te scoren, had Westerlee dit op het eind van de wedstrijd kunnen doen. De winst mag toegeschreven worden aan een goede teamprestatie, coachend was het goed voor elkaar, er werd goed voor elkaar gewerkt. Dit was ook nodig want de Fivel acteerde op het middenveld goed. Volgens de spelers van Westerlee mocht Arjen Plat de man van de wedstrijd genoemd worden. De spits van Westerlee was bereid om de rol van doelman op zich te nemen. Dit had hij niet beter kunnen doen.