De eerste wedstrijd na de winterstop in de return. Sommige teams kwamen elkaar zaterdag voor de tweede keer tegen.

Het kunstgrasveld van SJS was zaterdag wit, waardoor er een verschil van inzicht ontstond tussen de leiding van de beide teams of je het zou moeten willen om hier op te spelen. Zeker als je wist dat er al een groot verschil in gespeelde wedstrijden is binnen de poule.

De beslissing werd overgelaten aan de scheidsrechter, die vond dat de wedstrijd wel zou kunnen beginnen. Iets waar de thuisploeg het meest blij mee was.

De eerste 15 minuten was SJS de ploeg die het meest aan het voetballen was. De combinaties liepen goed en er was veel dreiging. Westerlee probeerde compact te spelen en in te spelen op de bewegende middenvelders van de tegenstander. Het lag aan de mannen van SJS dat er geen score op het scorebord kwam, want er werd slordig om gegaan met de kansen. De ballenvanger stond er niet voor niets, veel vloog over, tegen de paal of naast het doel.

Gaande de wedstrijd bleef SJS de betere ploeg, alleen speelde Westerlee steeds verder van het eigen doel, ook de mannen van Koeperlaand kregen een enkele kans. Men gokte op de counter of de steekbal, het bleek lastig om de vrije man te vinden. De verdedigers van SJS stonden goed en waren zeer overtuigend in hun beslissingen.
Naar het einde van de eerste helft was SJS weer het meest dreigend. Het team was feller, kwam vaker voor de tegenstander en verder was te zien dat zij meer gewend waren aan het kunstgras. Vooral de linkerflank van de mannen uit Stadskanaal zette veel druk op de rechtsback van Westerlee.

Na de rust, waar spelers even genoten van de behaaglijke temperaturen (zeker de wisselspelers) begon de wedstrijd weer net als de eerste helft. SJS probeerde Westerlee te overrompelen en snel tot scoren te komen. Het team uit Westerlee was nu iets dreigender, af en toe ontstonden kansen om te scoren, geen van allen werden benut.

Rondom de 60e minuut lukte het SJS om het eerste doelpunt te maken. Na een goede combinatie, een bal op de lat die terug kaatste naar Wouter Pannenman, schoot deze de bal strak in het dak van het doel.

SJS ging meteen op jacht naar de volgende goal, wat pas in de 77e minuut lukte. De bal kwam na meerdere keren voor het doel langs te zijn gegaan bij Kay Rijkens  die de bal in de verre hoek krulde. Een mooi doelpunt, ook wel terecht kijkend naar het verloop van de wedstrijd.

Met een 2-0 stand eindigde de wedstrijd in Stadskanaal. Als we naar de stand in de poule kijken kunnen we constateren dat beide teams 19 punten hebben uit 13 wedstrijden. Ook zie je dan dat er ook teams zijn met 8 gespeelde wedstrijden, iets wat volgens mij niet wenselijk is in een competitie. De KNVB zou hier iets mee moeten, want het inhalen van zoveel wedstrijden zorgt voor zeer veel vertekening. Zeker in een periode waar de belangen anders komen te liggen.