Op zaterdag 16 december 2017 speelden Westerlee en Middelstum de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het weer van de week ervoor zorgde voor sterke twijfel of het veld dit toe zou laten maar op zaterdagmorgen bleek dat dit geen probleem was.

De eerste paar minuten was het erg rommelig, de spelers moesten wennen aan de omstandigheden en beide teams waren aan het zoeken naar de juiste spelwijze. Westerlee zette gelijk veel druk en vooral langs de rechterkant was het zeer dreigend en zo ontstonden de eerste kansen. Middelstum wist hier niet mee om te gaan.

In de 3e minuut koos Hans Leenders ervoor om met een goede actie naar binnen te gaan, waar hij met een prachtige steekbal Berry Smit vrij voor de keeper zette. Deze rondde het geheel af met een zeer gecontroleerde stift over de keeper. 1-0 voor de mannen van Koeperlaand binnen zeer korte tijd.

Hierna blijft Westerlee goed bewegen, er is veel ongelukkig balbezit van Middelstum en er volgt een record aantal ingooien aan de rechterkant. Er waren nog een paar kansen om de score te verhogen, hier werd echter geen gebruik van gemaakt. Iets wat later zeer bepalend bleek te zijn in de wedstrijd.

Na ongeveer 20 minuten verplaatste zich het spel naar het middenveld, waar het erg druk werd en veel korte passes werden gegeven. Beide teams raakten binnen enkele seconden de bal weer kwijt en van een echte opbouw was geen sprake meer. Middelstum verdedigde erg kort op de man en Westerlee kreeg steeds meer moeite om hier mee om te gaan. Dit resulteerde in de 1-1. Vanaf de zijkant werd net buiten het 16-meter gebied Anne Vaatstra ingespeeld. Hij laat met een strak schot keeper Joeri Jansen kansloos.

De laatste 25 minuten van de eerste helft nam Middelstum het spel totaal over. Er was veel dreiging vanaf de zijkanten en met individuele acties kwam men voor het doel van de thuisploeg. Westerlee zakte veel te ver terug en had geen controle meer over de wedstrijd. Middelstum was feller, scherper op de bal en Westerlee mocht blij zijn met de zeer goed keepende Joeri Jansen die met een aantal zeer goede reddingen de stand op 1-1 hield. De ene na de andere aanval volgde, er werd goed bewogen en de wil om de bal te hebben was veel groter.

Na de rust dreigde Middelstum nog wel maar er was meer evenwicht te zien op het veld. Beide teams maakten het veld breder en er was meer ruimte. Na ongeveer 10 minuten begon Westerlee steeds meer initiatief te nemen. Dit was echter niet genoeg om in deze fase de stand te veranderen. De doelgerichte kansen beperkten zich bij beide teams door het nemen van vrije trappen, Middelstum kwam hierbij het dichtst bij een doelpunt. Een prachtig genomen vrije trap werd door Joeri Jansen tegen gehouden.

Het laatste deel van de tweede helft stond Westerlee het meest op de helft van de tegenstander, Middelstum ging voor de counter, waardoor het erg spannend bleef. De mannen van Koeperlaand gebruikten nu beide flanken, vooral vanaf de linkerkant was de meeste dreiging. Met enkele goede voorzetten kon er gescoord worden wat tot aan de laatste minuut niet lukte. Op dat moment werd Arjen Plat weg gestuurd door Bas Zijlstra. Hij liep door tot aan de achterlijn, zette de bal goed voor naar Berry Smit die de bal in het doel wist te werken. Een minuut later floot de scheidsrechter voor het laatst in deze wedstrijd.

Er kon met recht gezegd worden dat de thuisploeg vanmiddag 2 punten heeft gestolen van de gasten, want een 1-1 stand had meer recht gedaan aan deze wedstrijd, waar in grote delen beide teams het moesten hebben van strijd in plaats van goed voetbal. Dit hoort ook bij het voetbal, want de mannen van Koeperlaand hadden dezelfde ervaring een paar wedstrijden terug.