Op zaterdag 9-12-2017 speelden Poolster en Westerlee hun wedstrijd op het mooie kunstgrasveld in Spijk. Daar waar in de warming-up nog een zonnetje scheen, begon het te hagelen toen de spelers het veld op kwamen om aan de wedstrijd te beginnen. Het was fris, er stond een straffe wind dwars over het veld en ook de supporters zochten de luwte op om nog wat warm te blijven.

Het begin kenmerkte zich door de thuisploeg die probeerde vanaf het begin veel druk te zetten en zo snel mogelijk een beslissing te forceren, terwijl Westerlee compact ging staan en van hieruit op een kans loerde. Dit resulteerde in een goed combinerend Poolster, dat met verzorgd spel zijn kansen creëerde. Westerlee vatte zijn opdracht wel erg letterlijk op en kwam de eerste 25 minuten niet echt toe aan voetballen. Het was te onrustig en de passes kwamen niet aan.

In de 14e minuut was het Johan de Groot, die na een ingooi te gemakkelijk kon scoren. 1-0 voor Poolster, een op dat moment verdiende stand.

Na 30 minuten veranderde het spelbeeld enigszins, Westerlee speelde verder van zijn doel en wist ook zijn kansen te pakken. Daar waar eerder Robbert Wester de bal in had kunnen koppen toen de keeper van Poolster de bal na een vrije trap losliet, was het in de 32e minuut wel raak. Na een pass van achteruit naar een goed bewegende Robbert Wester, trapte deze de bal naar de linkerflank. Bas Zijlstra wist met een prima pass Arjen Plat helemaal vrij te zetten voor de keeper, hij schoot de bal foutloos in het doel. 1-1 door een doelpunt dat ook in de zaal gemaakt had kunnen worden.

Poolster zette vanaf dat moment iets meer druk, Westerlee stond echter zo goed dat er geen echte kansen ontstonden. Naar het einde toe nam het niveau van de wedstrijd sterk af. De bal vloog wat heen en weer, Westerlee gebruikte veel de lange bal en won het daarop volgende duel niet.

In de 46e minuut dan nog één keer een combinatie richting het doel van Poolster. Arjen Plat liep met de bal het 16-meter gebied in en begon aan een poging om met bal en al tussen de verdedigers door over de doellijn te lopen. Op den duur is dit kansloos, als een verdediger van Poolster hem niet had gevloerd. De scheidsrechter gaf terecht een penalty die heel zeker werd ingeschoten door Jan Derks Kloosterboer. Meteen hierna floot de scheidsrechter de eerste helft af, voor Westerlee een geweldig moment om te scoren.

De tweede helft begon wat rommelig, Poolster probeerde natuurlijk opnieuw zo snel mogelijk te scoren. In de 53e minuut kwam dan het moment dat de hele wedstrijd qua spel zou veranderen. Bas Zijlstra kreeg, na een ongelukkige overtreding waarbij hij met een te hoog opgeheven been gewoon te laat was bij de bal, rood van de verder goed fluitende scheidsrechter. Er ontstond nu een zeldzame situatie, want naast het feit dat de eigen spelers van Westerlee dit niet begrepen, waren het ook de tegenstander en zijn supporters die dit vol verbazing aanschouwden. Westerlee moest verder met 10 spelers en moest nu natuurlijk heel anders spelen.

Binnen 10 minuten wist Poolster te scoren. De bal werd door Jarno Medema, na een voorzet vanaf de linker kant in één keer in het doel getrapt. Een prima doelpunt die viel na een periode van heel veel druk zetten. Westerlee was nog duidelijk aan het zoeken om alle posities goed te bezetten en Poolster maakte hier goed gebruik van.

Daar waar iedereen verwachtte dat Poolster op dezelfde manier door zou gaan, begon het team steeds krampachtiger te voetballen. Steeds vaker werd de lange bal gezocht, die te vaak niet aan kwam. Voorzetten vlogen over de achterlijn en het werd voor Westerlee zo gemakkelijker om te verdedigen.

In de 73e minuut was het juist Westerlee dat nog een keer scoorde. Na een misverstand in de verdediging van Poolster was het Robbert Wester, die de hele wedstrijd al goed stond te voetballen, die een speler uitkapte en de bal perfect in de verre hoek schoot. 2-3 met nog een kwartier te gaan.

Poolster probeerde het tij nog te keren en Westerlee gebruikte de lange bal om nog voor wat onrust te zorgen in de verdediging van de mannen uit Spijk. Dit was blijkbaar wel zo dreigend dat er steeds 3 verdedigers bleven staan. In de 85e minuut kroop Westerlee door het oog van de naald. Na een schot vloog de bal via de binnenkant van de paal uit het doel, waarna er niemand was om het alsnog af te ronden.

Het was begrijpelijk dat het team van Westerlee met elkaar stond te juichen toen de scheidsrechter na 92 minuten voor de laatste keer in de wedstrijd floot. 3 punten halen in een zwaar bevochten wedstrijd voelde natuurlijk goed.