Op zaterdag 4 november 2017 speelden Stedum en Westerlee tegen elkaar, twee teams die vorig seizoen in de 5e klasse ook bij elkaar in de poule zaten. Nu een wedstrijd in zaterdag 4D.

Daar waar eerst regen werd voorspeld, stonden de spelers in een prachtig zonnetje hun warming up te doen op een toch wel lastig veld.

Dan komt het meest lastige deel van dit verslag, namelijk de wedstrijd. Dit zou afgedaan kunnen worden met een hoog hotse knots gehalte, maar dan zou je de doelpuntenmakers, de inzet van de spelers en de spanning die er zeker was te kort doen. Daarom toch de rest van het verslag van een wedstrijd waarin beide teams hadden kunnen winnen.

Het eerste deel van de eerste helft was er weinig controle over de bal, het middenveld werd door beide teams vaak een keer overgeslagen en de lange bal werd niet geschuwd. Er waren zelfs wat twijfels over de bal omdat het ding bleef stuiteren, maar dit werd door de spelers ontkend.

Na 10 minuten was er de eerste kans voor Westerlee, dat langzamerhand iets meer controle kreeg en iets gemakkelijker combineerde. Stedum bleef heel dreigend, maar tot een echt goede kans kwam het niet. Na 20 minuten leken de rollen omgedraaid. Stedum zette in deze periode Westerlee meer vast, de mannen van Koeperlaand kwamen er niet echt uit. De voetballers uit Steem kregen twee vrije trappen op het randje van het 16 meter gebied, hier werd echter niet uit gescoord. Ook in een scrimmage in het 16-metergebied vond de bal door een woud van benen niet het doelnet.

In de 38e minuut bouwde Westerlee een aanval op langs de rechterkant, het spel werd snel verlegd naar de linkerkant waar Stefan Wubs zich niet bedacht en de bal vanaf 20 meter hoog in het doel schoot. De keeper stond een meter voor zijn doel, dit was net genoeg om er niet meer bij te kunnen.

Stedum zette na dit doelpunt meer druk en was op dat moment de betere. Westerlee stond de laatste minuten van de eerste helft regelmatig met elkaar voor het eigen doel. In de 40e minuut was het Jasper Tillema die na een perfecte steekbal zorgde voor de gelijkmaker. Keeper John Hofsté was kansloos. Met een 1-1 stand gingen de beide teams naar de kleedkamer. Hierover kon weinig discussie zijn want deze stand gaf ook goed de verhoudingen van het spel weer, waarbij gezegd moet worden dat Stedum in deze fase misschien iets gemakkelijker voetbalde.

Na de rust was het juist Westerlee dat de eerste 20 minuten toch wat beter voetbalde. De combinaties liepen beter en veel minder dan hiervoor werd de lange bal gehanteerd. Stedum speelde veel meer op de counter. De meeste ballen kwamen echter niet aan, veel vloog over de zijlijn. Of het was Jan Jager die, tot frustratie van enkele voorhoedespelers van Stedum, in de lucht domineerde in de verdediging van Westerlee. Hierna zakte het niveau van beide teams weer naar een lager niveau. Het veld werd steeds langer omdat de linies steeds verder uit elkaar kwamen te staan. De inzet was geweldig, de passing ongelukkig en het bleef spannend. Net als in de eerste helft drong Stedum weer iets meer aan, echte kansen ontstonden nog niet.

Dan is het Robbert Wester, hij stond eigenlijk al de hele wedstrijd goed te voetballen, die de lange bal op de borst mee nam en richting de achterlijn sprintte. Hij bleef geduldig en passte Hendrik Bulder in die vanaf de 5 meter lijn de bal in het doel schoot. 1-2 op een moment dat er langs het veld al het idee was dat de 1-1 weleens de eindstand zou kunnen worden.

Het was nu Stedum die nog een laatste poging deed om nog een gelijkspel te bereiken. Dit lukte echter niet meer, het spel was te slordig en chaotisch.

Conclusie mag zijn dat het niet zo’n beste wedstrijd was geweest, maar het wel spannend was. Steeds was er dreiging van beide teams, zonder veel echt uitgespeelde kansen. Dit nam niet weg dat de mannen van Koeperlaand tevreden met de 3 punten naar Westerlee gingen in de wetenschap dat de wedstrijd beslist werd door de beide backs.