Op zaterdag 28 oktober 2017 speelden twee verenigingen tegen elkaar die in de basis erg op elkaar lijken. Het was voor beide een belangrijke wedstrijd, Westerlee wilde wel weer eens de 3 punten meenemen en SGV kon met een winstpartij een stap omhoog maken, weg van de laatste plaats in de stand.

Het was bewolkt en fris, er stond een stevige wind. Na een teamfoto van de thuisploeg en een verassende actie van pupil van de week Niels kon de wedstrijd beginnen onder leiding van scheidsrechter J. van Leeuwen.

Westerlee speelde in een iets andere opstelling en SGV kon weer gebruik maken van Jos Hoeksema, iets wat voor dit team van groot belang bleek te zijn.
De mannen van Koeperlaand zetten vanaf het begin druk op SGV. Het spel van beide teams was in het begin erg rommelig. Men zocht naar de goede manier van spelen, er waren veel foute passes, de strijd om de bal eiste zijn tol.

In de 12e minuut werd Robbert Wester door middel van een steekbal weggestuurd door Arjen Plat. Dit maakte hij goed af. Alleen voor de keeper schoot hij de bal strak in het doel. Een vroege 1-0 voor Westerlee. Vanaf dat moment was er een fase waarin beide teams een tandje bij wilden zetten. SGV om terug te komen in de wedstrijd en Westerlee dat verder afstand wilde nemen. Dan kwam Jos Hoeksema van SGV vrij te staan buiten de 16-meter, hij schoot de bal feilloos in de hoek. Op dat moment uit het niets de 1-1.

Na de 1-1 probeerde Westerlee via de flanken de spitsen vrij te zetten, SGV gebruikte vaak de lange bal. Dit laatste was wel steeds dreigend maar leidde niet tot echte kansen. In de opbouw van Westerlee lag nog te veel onrust, de ballen kwamen te vaak net niet aan. Wel waren er in de laatste minuten van de eerste helft veel meer kansen.
Arjen Plat nam een goede vrije trap die uit het doel werd gehaald door de keeper, Robbert Wester schoot niet strak genoeg op het doel, 2 corners kort op elkaar zorgden niet voor het verschil, Hans Leenders schoot de bal voor het doel langs en tenslotte Berry Smit die de bal via de keeper over het doel schoot. Zo gingen de beide teams met een 1-1 stand naar de kleedkamer.

In de tweede helft ging het eigenlijk op dezelfde manier door. Westerlee werd langzamerhand veel rustiger in de opbouw. In de 55e minuut kwam de bal vanaf links. Stefan Wubs zette de bal op maat voor, de bal werd door Robbert Wester panklaar neergelegd voor Berry Smit die hier wel raad mee wist. Hij schoot de bal strak in het doel.
8 minuten na dit doelpunt vond de thuisploeg nog een keer het doel. Hans Leenders zocht zijn tegenstander op, raakte in eerste instantie bijna de bal kwijt maar schoot hierna de bal laag in het doel. De keeper van SGV was kansloos, 3-1 voor Westerlee dat op dat moment ook recht heeft op deze stand.

Vanaf dit moment ging het spel heen en weer. SGV probeerde koste wat het kost de aansluiting te vinden, Westerlee vergat soms om zelf door te voetballen. Het team uit Schildwolde zocht nadrukkelijk de lange bal, Jos Hoeksema kwam niet meer uit de spits. Dit bleek een goede zet want hij wist met een mooi doelpunt keeper Joeri Jansen nog een keer te verschalken. 3-2 met nog 15 minuten te gaan.

Westerlee pakte het spel goed weer op en het combinatiespel liep een aantal minuten zoals het team dit vaker doet. Kaatsend, passend en de ruimte zoekend doen de mannen van Westerlee een poging om de afstand weer te vergroten. Met in het achterhoofd de wetenschap dat achterin zorgvuldig moet worden verdedigd.
SGV gooide bal na bal naar voren en Westerlee probeerde te blijven voetballen, iets wat de allerlaatste minuten steeds minder goed lukte. Dan floot de scheidsrechter in de 94e minuut af. De drie punten bleven vandaag in Westerlee, dat over de hele wedstrijd gezien gemakkelijker voetbalde.