Op zaterdag 7 oktober 2017 speelden Westerlee en de Fivel op Koeperlaand hun derde wedstrijd in de competitie. Beide verenigingen spelen normaal in het oranje, hebben een vergelijkbare achterban en club.

Net als vorige week begon de wedstrijd in de regen. Het veld was wel goed dat zou vanmiddag het probleem niet moeten zijn.

In het begin van de wedstrijd golfde het spel heen en weer, de Fivel was feller en af en toe liepen de spelers van Westerlee te vaak achter hun tegenstander aan. Het waren ook de mannen uit Zeerijp die al in de 9e minuut de 0-1 op het scorebord brachten. Het schot van Joran Bos werd nog aangeraakt waardoor keeper Joeri Jansen kansloos was, de bal vloog in het dak van het doel.

In de 12e minuut was er een kans aan de andere kant van het veld. Na een voorzet richting de eerste paal kopte spits Robbert Wester de bal net naast. Het eerste signaal was wel afgegeven. In de 13e minuut kreeg Bas Zijlstra een tweede kans, hij schoot echter de bal recht in de handen van de keeper.

Langzamerhand zetten de mannen van Koeperlaand meer druk, de spitsen werden steeds goed gebruikt en de middenvelders sloten goed aan. De Westerleeërs kregen meer vat op de achterhoede van de Fivel. Na een periode van echt veel meer druk zetten, kwam er een goede voorzet vanaf de rechterflank, aanvallend middenvelder Berry Smit kreeg de bal op de penaltystip en schoot de bal strak in het doel. Op dat moment een verdiende 1-1.

Westerlee bleef hierna vroeg storen, de Fivel wist dit nog goed te pareren. Beide teams creëerden geen echte kansen meer, het was een wedstrijd van 16- naar 16-meter gebied geworden. Het veld werd steeds zwaarder en dat kwam het spel niet ten goede.
In de 38e minuut kreeg spits Bas Zijlstra weer een kans, hij miste echter op dat moment de overtuiging het af te maken. De Fivel koos op dit moment eigenlijk alleen maar meer voor de lange bal, Westerlee wist hier niets tegen over te zetten. Met een 1-1 stand gingen de spelers naar de kleedkamer.

In de tweede helft regende het heel even vrij heftig. De Fivel koos weer voor het gebruik van de lange bal naar voren, deze vloog aan beide kanten vaak het veld uit. Westerlee probeerde het spel meer op te bouwen en via combinatiespel kansen te creëren. In de 50e minuut werd zo’n prachtige combinatie omgezet in een doelpunt. Na dreiging vanaf de linkerkant zet Bas Zijlstra met een prima assist Hans Leenders vrij voor het doel die dit goed afmaakte. 2-1 op Koeperlaand.

De Fivel zette na deze goal veel meer druk en langzamerhand speelde Westerlee niet meer vanuit een goede organisatie. Steeds vaker werd er voor een lange bal gekozen en het centrale middenveld werd overgeslagen. In de 68e minuut kwam Westerlee goed weg, een bal die als voorzet bedoelt was zeilde op de lat. Een dreigende situatie die net goed af liep, wel een signaal dat er wat verder van het eigen doel gespeeld moest gaan worden. Dit werd blijkbaar begrepen want er volgden nu 10 minuten waarin de strijd zich voornamelijk op het middenveld afspeelde.

De Fivel kreeg in de 82e minuut een vrije trap op de 16-meterlijn. Hier werden in 2 minuten tijd al twee keer eerder overtredingen gemaakt waaruit de mannen uit Zeerijp niets wisten te halen. Nu draaide Joran Bos echter de bal links langs de muur in het doel. 2-2 met nog een paar minuten te gaan.

Het werd nu een fysieke strijd waarbij de ene na de andere sliding werd gemaakt, dit gebeurde soms op het randje. Dan geeft de tot dan toe goed fluitende scheidsrechter, nadat eerst Jan Jager in het eigen strafschopgebied in de rug werd geduwd bij het weg werken van de bal, tot verbazing van iedereen een penalty voor de Fivel. Er was zelfs geen appel te zien van de Fivel. De scheids wuifde de overtreding op de boomlange verdediger weg en bleef natuurlijk bij zijn beslissing.
Joran Bos schoot de bal overtuigend in het doel, keeper Joeri Jansen dook in de goede hoek maar was volledig kansloos.

Wat nu overbleef was voetbal wat valt onder het motto “pompen of verzuipen”. De bal viel echter steeds verkeerd en in de 92e minuut floot de scheidsrechter de wedstrijd af. De spelers van Westerlee liepen teleurgesteld van het veld, daar waar het team van de Fivel natuurlijk blij was met het resultaat. Achteraf was iedereen het er over eens dat 2-2 de enige juiste stand zou zijn geweest.