Op zaterdag 30 september speelden het team uit Roodeschool en de Westerleeërs hun tweede wedstrijd in de competitie. Hoewel het ’s morgens nog droog was, regende het eigenlijk vanaf het moment dat de wedstrijd begon. Het veld was zwaar en in het doelgebied was het voor de keepers zelfs glibberen. Vele spelers lagen soms op de grond omdat ze geen grip hadden.

In de eerste helft was het Corenos die vanaf het begin het initiatief nam. Het was Westerlee die de tegenstander liet komen. Dit zou geen probleem hoeven te zijn als het positiespel eigenlijk de hele helft niet goed voor elkaar was voor de mannen van Koeperlaand. Vooral de eerste 20 minuten liep Westerlee achter de feiten aan was het Corenos dat dreigend voetbalde, daar waar Westerlee veel te veel koos voor de lange bal. Op het middenveld was de tweede bal bijna altijd voor de tegenstander. Het thuisteam anticipeerde goed en combineerde steeds gemakkelijker.

Langzamerhand verplaatste zich het spel steeds meer naar het middenveld, Westerlee was nog steeds slordig maar hield beter stand en het heeft in Joeri Jansen een keeper die in deze fase twee geweldige reddingen had. Dan is het de rechtsback van Westerlee die met een wat ongelukkige actie verdedigde, de scheidsrechter besloot een penalty voor Corenos te geven. De penalty werd strak ingeschoten, waarbij wel gezegd dient te worden dat ook hier de keeper weer in de goede hoek lag.
In de 29e minuut was het 1-0, op dat moment geen onterechte stand.

Corenos koos ervoor om, naarmate de eerste helft vorderde, steeds verder achteruit te gaan staan, zo kreeg Westerlee in de 40e minuut een goede kans. Vanuit deze situatie verplaatste het spel zich meteen naar de andere kant, waar de verdediging van Westerlee er niet goed uit zag. Dit werd meteen afgestraft, subtiel werd de bal in het doel geschoten.

Zo gingen beide teams met een 2-0 stand naar de kleedkamers. Daar waar altijd eerst even rustig is bij de Westerleeërs, was de trainer van Corenos meteen aan het woord. Hier kwamen termen als “van het doel af staan” en “druk blijven zetten” aan de orde.

Bij het begin van de tweede helft is te zien dat de mannen van Koeperlaand verder van hun doel staan, geprobeerd werd om meer verzorgd te voetballen. De combinaties lukten nog niet meteen, Corenos was nog zeker 8 minuten dreigend en kreeg nog wat kansen die echter niet werden benut.

Dan kantelde langzamerhand de wedstrijd, Westerlee nam steeds meer initiatief en langs de flanken ontstaan kansen. In de 58e minuut kwam er vanaf links een voorzet op maat, Hans Leenders wist hier wel raad mee. Hij scoorde de 2-1 in de verre hoek, de keeper raakte de bal nog maar kon hem niet keren.

Vanaf dit moment was het combinatiespel van Westerlee veel beter, er was meer overtuiging. Corenos ging steeds dichter bij het eigen doel staan en hier wisten de spelers elkaar niet goed meer te vinden. Vanuit het middenveld werden de buitenspelers van Westerlee steeds vaker aan het werk gezet.

In de 76e minuut werd Robbert Wester met een steekbal vrij voor de keeper gezet, de spits scoorde de 2-2 met een prachtige lob.
Vanaf dat moment was er nog alles mogelijk. Het spel van beide teams werd met de minuut minder spectaculair. Combinerend lukte er weinig meer, dat maakte de uitslag van deze wedstrijd eigenlijk onvoorspelbaar. Aan beide kanten werd het nog hachelijk, tot het moment dat de scheidsrechter in de 94e minuut voor de laatste keer in de wedstrijd floot.

Al met al een terechte uitslag. Daar waar Corenos de eerste helft het meeste aanspraak mocht maken op de winst, was het Westerlee dat het omgekeerde deed in de laatste 49 minuten.