Na een lange zomerstop werd er op 17 augustus voor eerst weer getraind. Meteen hierna speelden de mannen van Westerlee 1 hun eerste oefenwedstrijd tegen WVV za 1. Een geduchte tegenstander uit het vorig seizoen, ook een team waar vele spelers van Westerlee graag tegen spelen.

Na bijna allemaal de spierpijn van de eerste training uit de benen te hebben gelopen begon de wedstrijd onder de goede leiding van scheidsrechter Martin Koning. Het zonnetje scheen en ondanks de regen van de nacht er voor voelde het veld stroef aan. De bal bleef vaak hangen, iets wat bij beide teams met goede regelmaat te zien was.

Westerlee 1 begon deze middag in een systeem die wel eens naar de rest van het seizoen door getrokken zou kunnen worden, voetballen met druk naar voren maar allemaal wat rustiger. WVV trainde al bijna 3 weken en dat was naar het einde toe te zien. Westerlee moest eerst wat wennen aan de manier van voetballen maar stond er vrij vlot, gaandeweg de eerste helft kreeg het team controle over het spel, terwijl WVV er minder gemakkelijk uit kwam.

In de tweede helft bleef dit nog 15 minuten zo, waarna WVV steeds meer de overhand kreeg. Zo ontstonden er voor dit team veel kansen die echter niet werden benut. Bij Westerlee liepen steeds meer spelers uit positie, de spieren werkten niet meer of andere oorzaken zorgden voor minder loopvermogen.

Na een 2-2 stand lukte het WVV in de laatste 5 minuten nog de 2-3 te scoren. Al met al een leuke wedstrijd waar beide teams weer een stap mee kunnen maken. Westerlee mag tevreden zijn na 1 training. Het team staat er goed op, de scherpte zal alleen maar toe nemen en de posities zullen met groter gemak ingevuld gaan worden.