Op zaterdag 27 mei 2017 stond de tweede wedstrijd in de nacompetitie tegen VVK op het programma. Westerlee vertrok in een bus met spelers en supporters naar Groningen, mogelijk gemaakt door de Winschoter, groothandel in glas, Hessels Zeefbanden en Kassa Noord.

Aangekomen in Groningen was de temperatuur opgelopen naar 30 graden, het kunstgrasveld deed ook nog een duit in het zakje, want dit werkte als oven. Kortom geen omstandigheden waarbij 90 minuten lang pressievoetbal gespeeld kon worden.

Om 14.30 uur floot de uitstekende scheidsrechter voor het eerst in de wedstrijd waar de belangen groot waren. Westerlee begon met een voorsprong van 0-3 van de thuiswedstrijd, beide teams hoefden niet gemotiveerd te worden. Een plaats in de 4e klas stond op het spel.

Na een eerste periode van aftasten, voor de Westerleeërs altijd weer even wennen aan het andere soort veld, begon VVK al vrij vlot met druk zetten. Zij hadden de twijfelachtig eer om onder deze omstandigheden te proberen iets aan de stand te veranderen. Westerlee probeerde zorgvuldig te wachten op de kansen die er zouden komen om zo het verschil in stand alleen nog maar groter te laten worden. Er was vrij veel balverlies, passes kwamen niet aan en echte kansen waren er niet.

VVK combineerde gemakkelijker en vooral centraal op het midden had Westerlee het moeilijk. De overname van inkomende spelers zorgde voor onrust. Al vrij vlot was te zien dat ook de warmte in de benen zakte. De ruimtes werden groter op het middenveld, er was wel veel meer evenwicht tussen beide teams.
In de 30e minuut was er dan ineens een enorme kans voor Westerlee, de bal werd net voorlangs geschoten. Voor beide keepers gold trouwens dat ze voor hun team dat extra stukje zekerheid waren waar een team op kan bouwen. Vlak voor de rust is er nog een overname, Hans Leenders werd in de diepte aangespeeld waarna hij met een strak en hard schot de stand probeerde te veranderen. Ook hier vloog de bal net voor langs.

Dat de warmte al zijn tol eiste was te zien in de kleedkamers, het leek alsof er al een hele wedstrijd was gespeeld.

Na de rust eerst even eenzelfde beeld als hiervoor, VVK deed nog een laatste poging, het team wist dat de tijd de grootste vijand was. Nu werden veel sneller de ruimtes over het hele veld groter, aan beide kanten waren er kansen, schoten op de lat en paal, vrijstaande spelers voor het doel, alles was te zien. Westerlee kreeg naar het einde toe steeds meer kansen, de flanken werden goed gebruikt en de ene na de andere voorzet was dreigend.

Pas in de 76e minuut scoorde Westerlee, na een overtreding in het strafschopgebied. Maik van Delft schoot de penalty foutloos in het net. 0-1, waardoor het kansloos was voor VVK dit nog om te draaien. Er moet wel gezegd worden dat het team uit Groningen hierna bleef voetballen, wat ook nog resulteerde in de 1-1. Door het midden wist een VVK-er doelman Joeri Jansen nog te verschalken. De laatste paar minuten had Westerlee de stand nog kunnen veranderen, vooral via de rechterkant kwamen nog een aantal voorzetten en steekpasses. Gescoord werd er echter niet meer.

Na het laatste fluitsignaal in deze wedstrijd barstte het feestgedruis los, Westerlee promoveerde na een jaar weer terug naar de 4e klas. Het heeft geen uitleg nodig dat de busreis terug naar Westerlee heel gezellig was waarna het team op Koeperlaand tot in de late uurtjes onder het genot van een hapje en vooral een drankje dit geweldige resultaat heeft gevierd. Laten we maar zeggen dat het verloren vocht tijdens de wedstrijd weer bijgevuld moest worden.