Wagenborger Boys is uitgespeeld en staat 6 punten voor op ’t Daarde. ’t Daarde moet nog twee wedstrijden spelen en kan dus hoogstens gelijk komen wat zal betekenen een beslissingswedstrijd. Wel moest er eerst gewonnen worden van SGV. Dit lukte in een niet al te beste wedstrijd waarbij ’t Daarde wel het betere spel had. Na 90 minuten stond er 6-1 op het scorebord.

Van tevoren werd er natuurlijk veel gesproken over een eventuele beslissingswedstrijd tegen Wagenborger Boys door de mannen van ’t Daarde maar enige onderschatting voor SGV werd ook vermeden. In de uitwedstrijd had ’t Daarde het knap lastig met de Schildwolders. Lang moest ’t Daarde tegen een 2-0 achterstand aan kijken maar wist de wedstrijd uiteindelijk te winnen met 2-4.

Het was ideaal voetbalweer en al vroeg stonden de mannen van ’t Daarde op het veld om zich wedstrijd klaar te maken. Om iets over half 3 klonk het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd. ’t Daarde begon met veel druk op vijandelijk doel wat enkele mogelijkheden opleverde. SGV had zich daarentegen erg defensief opgesteld waardoor het moeilijk was om hierdoor heen te komen. ’t Daarde probeerde te voetballen maar kon niet goed omgaan met de defensieve linie van de gasten en met veel risico werd de aanval gezocht. Na 20 minuten spelen resulteerde dit wel in de 1-0 van Dennis “Demphis” Kruizinga die de bal van Andries “Chuppa Chupps” van der Laan op een presenteerblaadje kreeg. Tot die tijd leek er weinig aan de hand maar de gasten uit Schildwolde wisten te profiteren van een zeer aanvallend Daarde. De eerste mogelijkheid die de gasten kregen was ook meteen raak, de bal werd door hun, vrijstaande, spits ingekopt, 1-1. De voorsprong was maar van korte duur want “Chuppa Chupps” kreeg de bal van “Demphis” aangespeeld en met een mooie volley wist hij de doelman kansloos te laten, 2-1. Zowel “Demphis” als Nico “X-box” Hillenga kregen de mogelijkheid om de score uit te breiden maar het doel werd niet getroffen. Anderzijds kwam SGV er een aantal keren gevaarlijk uit maar ook daar ontbrak de scherpte om te scoren.  Vlak voor rust werd het nog 3-1 voor ’t Daarde. Richard “Kassa” Nuus begon vanaf de middenlijn aan een mooie solo waarbij hij moeiteloos wat verdedigers passeerde. Met nog een verdediger te gaan leek er een eind te komen aan “Kassa Nuus” zijn rush en dat bleek ook wel al werd hij onreglementair gestopt waardoor scheidsrechter Hut niet anders kon doen dan een penalty geven. “Kassa Nuus” ging vol vertrouwen zelf achter de bal staan en wist vrij eenvoudig de bal in het doel te schieten, 3-1. Een mooie marge om de rust in te gaan.

In de rust overheerste niet de opluchting van de voorsprong maar meer het feit dat er veel uit positie werd gelopen en dat er te weinig uit deze wedstrijd werd gehaald. Onderling werden nieuwe afspraken gemaakt om de tweede helft vol goede moed verder te gaan.

De tweede helft begon zwakjes en John “the Flying Kicker” Hofste schatte een bal verkeerd in waardoor een speler van SGV de bal zo in het doel kon schieten maar Berend “the Beul” Bulder wist de bal vlak voor  de doellijn weg te halen. Enkele malen later moest “the Flying Kicker” nog in actie komen en had een paar mooie saves in huis. 20 minuten voor tijd viel de 4-1 van de voet van “the Beul”. Zijn mislukte voorzet maakt een rare wending waardoor de keeper zich verkeek en de bal in de kruising belandde. SGV had het al geschoten en legde zich neer bij dit verlies. De Wagenborger supporters wisten bij het vallen van de 4-1 ook dat ze komende week weer reis naar het Koeperlaand moeten maken om te kijken wat ’t Daarde dan gaat doen. ’t Daarde was zelf nog niet klaar deze middag en de 5-1 werd ook nog aangetekend. Een prachtige aanval werd uiteindelijk bekroond door Nicky “Goaltjes” Boltjes. “Kassa Nuus” gaf “Goaltjes” de bal mee die een mooie 1-2 opzette met Peter “Dirk Onkruid” Faber om uiteindelijk zelf de bal in de touwen te werken. Vlak voor het verstrijken van het eindsignaal bepaalde “the Beul” op aangeven van “Kassa Nuus” met een strak afstandsschot de eindstand op 6-1. SGV mocht nog aftrappen maar daarna vond scheidsrechter Hut het voldoende.

 

Er werd een mooi plekje op het hoofdveld gezocht om de koude pinten en de meegebrachte metworsten van Roy “Shaggy” Meedendorp weg te werken. Nog een competitiewedstrijd te gaan en dan zullen we weten of we mogen aantreden in een beslissingswedstrijd tegen Wagenborger Boys.