Het einde van de competitie komt in zicht voor’t Daarde. Aangezien koploper Wagenborger Boys de afgelopen weken punten liet liggen is de mogelijkheid om kampioen te worden weer tot leven te komen. Op de weg naar het eind van de competitie troffen we zaterdag 15 mei VVS 3. Na een slechte start wist ’t Daarde zich in de wedstrijd te spelen en eigenlijk zonder moeite met 5-0 te winnen.

De middag begon met een enorme hoosbui waardoor de warming up afgebroken moest worden en 14 man beschutting moesten zoeken in de dug-out. Nadat de regen was verdwenen en de benen opgewarmd waren kon er om half 3 worden afgetrapt. Er was afgesproken om fel te beginnen en de wedstrijd te domineren. Dit was mooi bedacht maar kwam niet van de grond, sterker nog er werd slecht gecombineerd en er werd veel balverlies geleden. Dit betkende ook dat er weinig kansen werden gecreëerd anderzijds wist VVS 3 van het slechte spel niet te profiteren en werden dan ook niet gevaarlijk. Na ruim een half uur spelen viel dan toch de bevrijdende treffer, Andries “Chuppa Chupps” van der Laan gaf een steekpass door de defensie van VVS. De Oostwoldse grensrechter trok zeer gretig zijn hengel omhoog maar Nico “Piele” Braam kwam duidelijk van achter de verdediging vandaan. Een goed fluitende scheidsrechter Renken liet dan ook terecht de grenswacht staan en Nico “Piele” Braam kon de bal met enige precisie langs de doelman schieten, 1-0. De treffer bleek inderdaad bevrijdend en slechts 3 minuten later lag de tweede goal van de middag al in het netje. “Piele” gaf de bal mee aan Nico “X-Box” Hillenga die aan een lange rush begon, daarbij enkele spelers passeerde en uiteindelijk met een droge knal de doelman kansloos wist te laten, 2-0. Dit was ook de ruststand.

Onder het genot van een kopje thee werden de formaliteiten door genomen. Na een kwartiertje pauze stapte we het veld weer op.

De tweede helft zou de “Nico Hillenga show” worden. Ondanks dat de wedstrijd stroef bleef verlopen wist “X-box” bepalend te zijn voor ’t Daarde deze middag. Na 10 minuten in de tweede helft gaf “Chuppa Chupps” de bal goed mee aan “X-box” die wel raad wist met de bal en de 3-0 aan tekende. Het liet nog even op zich wachten maar na ruim driekwart spelen tekende “X-Box” zijn hattrick aan. “Piele” controleerde de bal en zag de vrijstaande “X-box” niet over het hoofd die de 4-0 kon binnen schieten. “X-box” bekroonde zijn zeer goede wedstrijd met een prachtige solo waarmee hij de eindstand bepaalde op 5-0.

Nog twee wedstrijden te gaan waar we vol vertrouwen naar uitkijken. Met een Nico “X-box” Hillenga in vorm moet dit helemaal goed komen. Volgende week spelen we tegen SGV die dit jaar wisselvallig presteert.