Op zaterdag speelden Westerlee en VVK hun belangrijke eerste nacompetitiewedstrijd op het sportcomplex Koeperlaand.
v.v.Westerlee probeerde om de overstap te maken van de 5e naar de 4e klas, VVK wilde natuurlijk graag spelen om in de zaterdag 4e klas te blijven. Kortom een belangrijke wedstrijd voor beide verenigingen.

Na het eerste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter was er bij beide teams toch wel wat onrust te zien, er werd fel op de bal gespeeld maar het echte ritme was nog ver weg.
In de 5e minuut kreeg Westerlee een corner die bijna het doel in draaide, de keeper van VVK stond goed op zijn plek en deed wat er van hem werd verwacht. Na ongeveer 8 minuten was er meer druk te zien van de mannen van Koeperlaand. Langzamerhand kwam VVK niet meer van eigen helft en probeerde Westerlee door een goede opbouw kansen te creëren.

In de 11e minuut werd zo de bal ingebracht in het 16-meter gebied, na wat omzwervingen kreeg Maik de bal waarna hij de bal droog in het doel van VVK schoot. 1-0, een stand die op dat moment een stukje zekerheid zou moeten brengen voor de ploeg uit Westerlee.

Westerlee bleef daarna de aanval zoeken, langs de flanken werd geprobeerd ruimtes te vinden en met een goede voorzet de verdediging in verlegenheid te brengen. Er ontstonden zo wel wat kansen maar het schot voor de afronding kwam maar niet.
Aan de andere kant bleef steeds de dreiging van VVK dat met de lange bal steeds probeerde de veel bewegende spelers in stelling te brengen.

Na een half uur stond VVK steeds wat verder van zijn doel, bij Westerlee werd de balcirculatie steeds wat stroever en meteen was er een ander spelbeeld te zien. De overtuiging van Westerlee was weg, VVK rook zijn kansen. Bij beide teams is de grip op het middenveld weg.
De laatste 5 minuten van de eerste helft nam Westerlee het spel weer wat over. Hieruit werd geen doelpunt meer gemaakt, maar het team ging zo anders de kleedkamer in voor de rust.

In de tweede helft zijn beide teams slordig aan de bal, passes kwamen niet goed aan en er was onrust. Het spel golfde heen en weer. In de 63e minuut werd Hans Leenders vanuit het midden goed aangespeeld, het strakke schot ging net voor het doel langs. Hiermee was wel een signaal afgegeven aan de tegenstander.

Pas laat in de tweede helft ontstaat er meer wat druk vanuit de kant van Westerlee. In de 82e minuut kwam er van rechts een hele strakke voorzet die met een snoekduik werd ingekopt door Jan Willem Evers. De keeper was kansloos en op het scorebord stond nu 2-0 voor de thuisploeg.

Ondanks deze stand bleven beide teams rommelig voetballen, bij Westerlee ging nu ook meer langs de rechterkant. De wedstrijd leek met een 2-0 stand te eindigen, tot er aan de linkerkant een goede onderschepping was met een voorzet die precies goed voor de voeten van Jan Willem Evers terecht kwam. Hij kon in één keer door en met een strak schot maakte hij nog een doelpunt voor het team van Koeperlaand.
Zo gaan de Westerleeërs met een 3-0 voorsprong naar Groningen voor de tweede wedstrijd.