Bennie Kuiper is al jaren bijna elke zaterdagochtend te vinden op het Koeperlaand. Als scheidsrechter heeft hij al vele wedstrijden gefloten. En met zijn ervaring kan hij dan ook moeiteloos een wedstijd in goede banen leiden.

Maar toch begint hij elke wedstrijd weer geconcentreerd en loopt hij het vuur uit zijn sloffen. Zo ook afgelopen zaterdag 6 mei 2017. Bennie was de scheidsrechter van dienst bij de wedstrijd v.v.Westerlee JO9 – WVV JO9-4. Het schoeisel van Bennie was niet bestand tegen de veelvuldig ingezette looplijnen van Bennie. Vlak voor de rust kwam het schoeisel aan het einde van zijn latijn.

Even dacht Bennie dat hij de wedstrijd nu niet kon voortzetten. Maar door een snelle wisseling naar de kicksen van Willem van der Vinne kon hij toch de wedstrijd uitfluiten. Waar Bennie normaal een goede positie kiest in het veld was het nu opvallend dat hij de gehele tweede helft langs de lijn heeft gelopen.

Na de wedstijd was echter wel de vraag hoe nu verder? Bennie was blij met de hulp van Willem maar nog een wedstrijd zo vanaf de zijlijn fluiten zag hij toch niet zitten. Gelukkig was er snel een oplossing gevonden. Een anonieme gever schonk Bennie zijn oude voetbalschoen. Hierdoor komt er gelukkig geen onverwachts einde aan Bennie’s lange carrière als scheidsrechter.