Zaterdag 29 april stond de wedstrijd tegen Wildervank 3 op het programma. Op een mooie zaterdagmiddag speelde ’t Daarde een puike partij voetbal en zette met alle gemak Wildervank 3 aan de kant. Daar waar de score vele malen hoger had kunnen uitvallen bleef de score steken op 0-5.

Met 11 man reisde we af richting Wildervank, Bart “Buurman” Buur en Roy “Shaggy” Meedendorp versterkte eerst het tweede elftal en zouden de tweede helft arriveren. De krappe selectie van 11 man zorgde wel voor enkele zorgen bij Jack “Ome Sjaak” Meedendorp omdat er zo op het einde van het seizoen bij diverse spelers de pijntjes beginnen te ontstaan. Aangekomen op het sportpark “Wildervank” kregen we al snel te horen dat er op kunstgras gespeeld moest worden wat voor wat deemoedige gezichten zorgde, het kunstgras bleek echter deze middag niet de grootste tegenstander. Vanaf de aftrap dicteerde ’t Daarde de wedstrijd en zonder dat de bal geraakt was door een speler van Wildervank 3 lag de bal in het doel. Marcel “Spanky”van Spankeren zet Nico “Piele” Braam vrij voor de goal die op beheerste manier de keeper weet te verschalken, als dit de toon voor de middag is moet het wel een doelpuntrijke wedstrijd worden. De werkelijk blijkt echter anders te gaan. Er wordt een zee aan kansen gecreëerd maar de bal langs de goede Wildervankse keeper te krijgen blijkt een lastige opgave. Na ruim een half uur weet ’t Daarde dan toch weer te scoren. Robert “the flying doctor” de Jager wordt vrijgespeeld door Nico “X-box” Hillenga en weet daarop de bal op zeer fraaie manier in het kruisje te draaien. Er zijn nog wel mogelijkheden om de score te verhogen maar keer op keer lopen we vast of weten we de bal niet in het net te krijgen. Wellicht dat enkele opbeurende woorden van “Ome Sjaak” wonderen kunnen gaan doen in de rust.

Met 0-2 gaan we rusten. De score valt zoals gezegd tegen maar een uiterst tevreden “the flying doctor” zorgt er voor dat de stemming er bij de rest van de jongens ook in zit. We spreken af op eenzelfde voet door te gaan en hopelijk de score wat te verhogen. Inmiddels zijn “Buurman” en “Shaggy” ook gearriveerd. “Shaggy” komt in het veld voor “Dirk Onkruid”.

Aan de score verhogen wordt direct gewerkt door “X-Box”, hij slalomt door de verdediging van Wildervank en schuift de bal zonder pardon onder in de hoek, 0-3. Het veldspel van ’t Daarde is verzorgd en enkele combinaties zijn om van te likkebaarden, waarbij een speler van Wildervank opmerkt dat we wel een heel goed team hebben. Het prima veldspel wordt uiteindelijk beloond met nog een doelpunt. “the flying doctor” komt op rechts door en legt de bal breed op Dennis “Demphis” Kruizinga die de bal zonder moeite tussen de palen in kon schoppen. John “the flying kicker” Hofste ziet alles eenzaam vanuit zijn doel toe en hoeft de hele middag slechts 1 maal in actie te komen. Toch begint Wildervank iets brutaler te worden en blijven we waakzaam om deze middag geen tegen doelpunt te krijgen. Andries “Chuppa Chupps” van der Laan tekent de laatste goal van de middag aan. Richard “Kassa” Nuus bewaart het overzicht en legt de bal af op “Chuppa Chupps” die de bal strak langs de keeper schiet. Met nog een kwartiertje op de klok wordt het doel van Wildervank nog vol onder vuur genomen. “Chuppa Chupps”, “ Demphis” en Berend “the Beul” Bulder verzuimen enkele 100% kansen te benutten waardoor de score blijft steken op 0-5. Tevreden kan er terug gekeken worden op de wedstrijd alleen mag er nog wel wat gedaan worden met de scherpte om te scoren.

Vol vertrouwen kijken we weer uit naar volgende week als het wisselvallige Seta op visite komt. Als we dezelfde vorm blijven vast houden tot het eind van het seizoen dan moeten de komende drie wedstrijden zonder moeite gewonnen kunnen worden.