Op zaterdag 29 april 2017 speelden Westerlee en ZEC tegen elkaar onder een stralende zon. Het veld lag er prima bij, eigenlijk een geweldig moment om te voetballen. Beide teams hadden wat personele problemen, Westerlee kon gelukkig terugvallen op het tweede dat altijd klaar staat als het nodig is.

Na het eerste fluitsignaal waren de intenties van de mannen van Koeperlaand duidelijk. Er werd vanaf het eerste moment druk gezet, het was in het begin nog wat rommelig maar langzamerhand vonden de spelers elkaar steeds gemakkelijker. Zo scoorde Hans Leenders in de 6e minuut de 1-0 na een prima assist van Maik van Delft. Vanaf de linkerkant werd de opbouw verzorgd, een snelle goal die soms heel belangrijk kan zijn.

In de 10e minuut werd Berry Smit weggestuurd vanuit het midden, hij gaf de bal af aan Maik van Delft die na een aantal kapballen de bal toch nog in de verre hoek wist te schieten. Hoewel alle combinaties nog niet allemaal goed liepen, is het rendement met 2-0 hoog te noemen. ZEC kwam af en toe bij het doel van Westerlee door de lange bal te hanteren maar keeper Joeri Jansen deed zijn werk.

In de 17e minuut liep het combinatiespel inmiddels veel beter bij Westerlee, Patrick Smit gaf een prima steekbal waaruit Maik van Delft voor de tweede keer het doel wist te vinden. Na de eerste 20 minuten was het spel ineens wat rommelig, een aantal blessurebehandelingen achter elkaar waarbij spelers met de hoofden tegen elkaar aan vlogen. Hierdoor was het tempo even uit de wedstrijd, er is wat onrust over de taakverdeling bij Westerlee en ZEC was niet bij machte om de wedstrijd om te buigen. Toch is het het team uit Zandeweer die de 3-1 scoorde door een niet begrepen coaching in de verdediging van Westerlee.

Er volgden nu een groot aantal kansen voor Westerlee, die naast of over werden geschoten. Verder mocht gesteld worden dat de keeper van ZEC een goede wedstrijd stond te keepen. Hij wist veel schoten te keren, totdat Maik van Delft door een goede pass van Berry Smit vrij werd gezet voor het doel, hij maakte dit rustig af (een echte hattrick) waardoor de beide teams met een 4-1 stand de kleedkamers in gingen.
Conclusie mag zijn dat Westerlee veel bewegende spelers had, men elkaar goed zocht en er op deze manier vele kansen werden gecreëerd. Op deze manier waren de mannen van Koeperlaand dominant op het veld en was er voor de supporters genoeg om naar te kijken.

Na de rust was er eerst veel onrust te zien in het spel van Westerlee, het duurde even voor het ritme van daarvoor terug werd gevonden. In de 51e minuut scoorde Hans Leenders met een mooi schot de 5-1. Ook nu ging Westerlee gewoon door, de flanken werden weer gezocht en vanuit een voorzet kwam de bal vanuit de kluts bij Patrick Smit terecht die zonder te twijfelen de bal in het doel schoot. Zo kwam er in de 62e minuut 6-1 op het scorebord te staan.

Hierna ging alles in een lager tempo, ZEC was niet in staat dit te veranderen en de spelers van Westerlee wisten even geen druk meer te zetten. De balcirculatie ging te traag, het leek of sommigen het niet meer op konden brengen om op dezelfde manier druk te zetten en ervoor te gaan.

In de 80e minuut werd er langs de linkerkant naar een opening gezocht, via een prima voorzet scoorde Martijn Alting zijn eerste doelpunt voor Westerlee 1. Zonder te twijfelen legde hij de bal bij de tweede paal langs de goed keepende doelman van ZEC. Dit zorgde voor een extra impuls bij het hele team, steeds vaker kwamen er weer voorzetten vanaf de flanken. In de 86e minuut werd Maik van Delft gehaakt door een verdediger van ZEC. De scheidsrechter gaf hiervoor een terechte penalty die foutloos werd ingeschoten door keeper Joeri Jansen.

Hiermee werd de eindstand van 8-1 bepaald. Weer konden er drie belangrijke punten bij worden geschreven en kon de derde plaats op de ranglijst worden behouden voor Westerlee. Maik van Delft werd met een bal naar huis gestuurd (hattrick), later zagen we dat hij deze meteen had ingeleverd, van Delft junior zat trots op de foto met de bal in zijn handen.