Met 14 man trad het “Daarde” thuis aan tegen Onstwedder Boys 3. Het derde team van Onstwedder Boys was verantwoordelijk voor de eerste nederlaag van het “Daarde” gelijk al de eerste wedstrijd van het seizoen onder tropische temperaturen. Daarom was het “Daarde” er op gebrand om vandaag de drie punten in eigen Koeperlaand te houden. Zeker gezien de geloof in de titel er niet meer is, was dit wel het hoofddoel van vandaag.

Afgelopen zaterdag, ruim 20 graden koeler dan de vorige ontmoeting tegen de andere oranje-hemden in deze competitie, was het Westerlee dat licht het speloverwicht had. Onstwedder Boys kwam met counters en lange ballen er af en toe zeer gevaarlijk uit. Na een grote kans van Nico “Piele” Braam werd de openingstreffer gemaakt door Dennis “Demphis” Kruizinga. Na een klutsbal bal via een hand van de tegenstander, wist “Demphis” het net van de vijandelijke goal te vinden. Op dit moment, toch wel, de verdiende voorsprong. Lang kon het “Daarde” niet van de voorsprong genieten, want al snel door een te zachte breedte pass achterin van Bart “Buurman” Buur kon de spits van Onstwedder Boys de bal onderscheppen en  John “The Flying Kicker” Hofste kansloos laten toen hij 1 op 1  kwam op hem af kwam. Vlak voor rust kwam het “Daarde” opnieuw op voorsprong. Na een verre uittrap van “The Flying Kicker” werd na de stuit de bal veroverd door Richard “Kassa” Nuus en verschalkte de keeper met een mooie boogbal. Met de 2-1 stand kon het “Dairde” tevreden aan de thee.

In rust werden zoals gebruikelijk de wissels besproken. Willem van der Vinne verving Nico “Piele” Braam, Andries “Chup a Chups” kwam er in voor Peter “Onkruid” Faber. “The Black Windmill” verving al snel Dennis “Mephis”” Kruizinga begin de tweede helft.

Begin de tweede helft werd helaas de voorsprong niet vergroot maar viel de gelijkmaker. Dit was een zware domper. De sterke spits van Onstwedder Boys kon te gemakkelijk de bal controleren en de 2-2  binnen schieten Na ongeveer 15 van de tweede helft kwam het “Daarde” weer op voorsprong en binnen enkele minuten werd deze voorsprong met 1 doelpunt uitgebreid. Eerst behield “Kassa” Nuus het overzicht aan de rechterflank van het veld en bediende “Chup a Chups die van dichtbij de 3-2 kon intikken. Kort daarna schampte Robert “The Flying Doctor” de Jager de bal vanuit een op maat gegeven vrije trap van “Kassa” Nuus, weer vanaf de rechter flank van het veld en belande de bal in de goal.  Het kan ook zomaar zijn dat het een eigen goal was van de keeper maar de lokken van “the Flying Doctor” waren wel verdacht dichtbij de bal en de keeper handschoenen van de sluitpost van Onstwedder Boys. Ongeveer een kwartier voor tijd viel in plaats van de definitieve nekslag aan Onstwedder Boys de aansluitingstreffer na een goede voorzet uit een goedlopende counter vanaf de rechterkant werkte een aanvaller van Onstwedder Boys met een miraculeuze lob over “The Flying” Kicker” in het doel. Er kwamen nog kansen op de 5-3  en af en toe kwam Onstwedder Boys weer gevaarlijk in de zestien meter gebied van “The Flying Kicker”, maar een doelpunt kwam niet meer in het boekje van de goede fluitende scheidsrechter Het had een gelijkspel kunnen worden, maar het “Daarde” had wel (licht) verdiend de drie punten binnen gesleept.

Tijdens de welverdiende derde helft druppelde het nieuws binnen dat Wagenborger Boys onverwacht had verloren van WVV 2. Met nog 4 wedstrijden te gaan is het verschil tussent’Daarde en Wagenborger boys 2 nu 2 punten. Zal het geloof in de titel dan toch nog terugkeren?