Op een winderige, zonnige maar frisse middag vertrok de runner-up van reserve 6e klasse S naar Meedhuizen waar het tweede elftal van de groen-witten de tegenstander was. Vorig seizoen werd het 2-2, na een 0-2 ruststand, er was dus zeker geen sprake van onderschatting. Met veel afwezigen, maar met versterking van Peter “Pils”” Zuiderveen en Kabirou “The Black Windmill” Kpeigouni bleek al snel dat het ’t Daarde sterker was dan de  groen-witten.
Overigens de tweede versterking Kabirou begon op de bank samen met Robert “The Flying Doctor” de Jager. Mark “Turbo” Hillenga begon op goal door afwezigheid van de vaste- en reservekeeper John “Flying Kicker” Hofste en Berend “the Beul” Bulder.

Na een paar halve en een aantal hele kansen, kwam de 0-1 ongeveer halverwege de eerste helft op het scorebord. Een vrije trap van Richard “Kassa” Nuus, vanaf ongeveer 18 meter aan de rechterkant van het strafschopgebied, verraste de keeper door een gemene stuiter. Richard “Kassa” Nuus zal vast uren beelden van Christiano Ronaldo hebben bestudeerd want het is natuurlijk knap om de bal voor de keeper te laten stuiteren. Ongeveer vijf minutenlater werd het al snel 0-2. Roy “Shaggy” Meedendorp liet Dennis “Demphis” Kruizinga de 0-2 aantekenen.  “Shaggy” speelde een hele goede wedstrijd en bestreek de hele rechter flank non-stop, “Shaggy” is dus duidelijke terug van weggeweest. Nico “Piele” Braam kreeg zelfs last van zijn nek door het steeds voorbij zien zoeven van de opstomende “Shaggy”.
Vlak voor rust werd “Demphis” onregelmatig gevloerd met als een gevolg een strafschop. De vaste penalty-nemer Nico “Piele” Braam liet deze kans onbenut door te zwak in schieten. De keeper was uiteraard gebrand om zijn fout bij de 0-1 goed te maken en dat lukte door de slecht genomen penalty te keren echter de inlopende “Demphis” kon na een supersnelle sprint in de zestien de rebound vanaf bijna de achterlijn knap inschieten en verdubbelde de score en zijn middag productie, wat de pijn van de gemiste penalty enigszins verzachtte. Na twee gemiste strafschoppen is de grote vraag of Nico “Piele” Braam ooit nog weer een penalty mag nemen voor v.v. Westerlee. Misschien zal zijn vertrouwen in het benutten van penalty’s toenemen wanneer zijn verloren teennagel weer volledig is aangegroeid. Met een verdiende 0-3 kon er gerust worden en werd voldaan de kleedkamer opgezocht.

In de rust werd linksback Peter “Pils” Zuiderveen vervangen voor Robert “The Flying Doctor”.
Kabirou  “the Black Windmill”verving Sander “Geppie” Hillenga na 20 min al in de 1ste helft, maar zou na 20 min in de 2e helft moegestreden weer worden vervangen door Han “The Goatfather” Tuenter.

Na rust kregen de 18 toeschouwers hetzelfde spelbeeld te zien. Nico “Xbox” Hillenga kwam na een perfecte steekbal van Richard “Kassa” Nuus tot scoren. Hij omspeelde zoals vaker dit seizoen koelbloedig de keeper en tikte de bal in het doel. De vele 1 op 1 situaties op de donderdagavond trainingen heeft toch nut zo te zien. “X-Box” scoorde zijn 10doelpunt van het seizoen. Nu hij in de dubbele cijfers terecht is gekomen is het nog maar de vraag of hij te behouden is voor ‘t Daarde. Hogere elftallen binnen en buiten Westerlee zitten al achter de motor van ’t Daarde aan. Bart “Buurman” Buur en Peter “Dirk Onkruid” Faber hadden de boel achterin onder controle desondanks had Mark “Turbo” Hillenga bijna de bal nog uit het net moeten vissen maar gelukkig belandde en afstandsschop op de deklat. De derde reserve keeper keepte een foutloze wedstrijd waardoor we  eindelijk weer eens een keer de nul vast hielden. Kortom: 0-4 was een goede afspiegeling van de wedstrijd maar het had ook zo 1-8 kunnen worden mits er meer kansen werden benut.

Volgende week thuis staat de subtopper tegen Onstwedder Boys te wachten.