Op zaterdag 15 april 2017 werd voor v.v.Westerlee de volgende derby in Winschoten gespeeld tegen WVV za 1. Dit gebeurde een week eerder omdat volgende week in Winschoten het Saller Soccerteam tegen het RTL7 Sterrenteam gaat spelen ten bate van de stichting Kinderziekenhuis Beatrix Groningen.

Na een nacht regen lag het veld er in Winschoten nog prima bij, de zon scheen zelfs af en toe, alleen de wind speelde een duidelijke rol zoals later zou blijken.
Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter probeerden beide teams meteen druk te zetten. Er was goed te zien dat er voor beide elftallen veel op het spel stond, zowel in de stand als in de derde periode van deze competitie. Westerlee leek hier scherper.

Meteen in de tweede minuut kregen twee spelers van Westerlee koppend de kans om de eerste goal te maken. De bal vloog echter net voor het doel langs, er bleek ook nog sprake van buitenspel. Nog geen minuut later weer een kans voor de mannen van Koeperlaand, maar ook nu hoefde de stand op het scorebord niet veranderd te worden.
Er volgde nu een periode met rommelig voetbal, het spel golfde heen en weer en er was veel balverlies. Spelers vonden elkaar lastig en er was meer aandacht voor de tegenstander dan concentratie voor de goede pass of de balaanname.

In de 9e minuut volgde er na een snelle aanval een goed schot van de spits van WVV, met een goede redding deed keeper Joeri Jansen zijn werk.
Langzamerhand was te zien dat WVV iets meer terug ging zakken, het team wist niet echt om te gaan met de linkerkant van Westerlee. Steeds een andere speler moest zijn verdedigende werk doen aan die kant en dat zorgde voor onrust. Westerlee speelde goed naar voren maar echte kansen ontstonden er niet. WVV gokte vooral op de snelheid van zijn rechterflank, de passes kwamen echter niet goed aan of Simon van der Vinne, de rechtsback van Westerlee, stond goed.

Dan volgde er in de 24e minuut een vrije trap net buiten de linker punt van het 16-metergebied. Jan Willem Evers schoot de bal laag en strak in de korte hoek, de keeper van de Winschoters was kansloos en daarmee stond er 0-1 op het scorebord.

De volgende 5 minuten zorgden voor twee kansen voor beide teams, eerst was het WVV die vlak voor het doel de bal overschoot, daarna had Westerlee een voorzet bij de tweede paal in de goal kunnen schieten, als de voorzet niet veel te hoog was geweest. Kortom er was veel actie en beweging en het kon nog alle kanten op.

Tot aan de rust veranderde er echter niets in de stand, er werd zeer hard gewerkt, er vielen grote gaten op het middenveld, niet alles was gelukkig en alleen WVV had nog kunnen scoren, als Jan Jager de bal niet van de doellijn had gewerkt. De keeper van Westerlee was al uitgeschakeld.
Al met al een rommelige eerste helft van een duidelijke derby, waar Westerlee gezien het spel terecht met 0-1 voor stond. Hoewel WVV wel meer echte kansen had gehad speelden de mannen van Koeperlaand met meer dreiging. Het team stond beter en zorgde voor veel onrust in de veldbezetting van WVV.

De tweede helft bleef net als de eerste helft gekenmerkt door strijd, beide teams lieten zien te begrijpen wat er nodig was voor deze wedstrijd. Dat dit ten koste ging van het combineren en balcirculatie was niet anders. Steeds vaker lagen er spelers op de grond die even een blessurebehandeling nodig hadden.

Tot er in de 67e minuut ineens door Westerlee wel werd gecombineerd. Vanuit het middenveld vonden meerdere spelers elkaar en door één keer raken van de bal werd Hans Leenders langs de rechterkant weg gestuurd. Hij nam de bal perfect mee en omspeelde de verdediger en schoot de bal keihard op het doel. De keeper van WVV had hier zoveel moeite mee dat hij de bal los moest laten. Maik van Delft wist hier goed gebruik van te maken en schoot de bal in een leeg doel. 0-2 voor Westerlee, aan de spelers van WVV was duidelijk te zien dat dit even hard aan kwam.
Dit was ook te zien in het spel want het laatste kwartier kenmerkte zich nog meer door strijd, fysiek voetbal waarbij vergeten werd elkaar te vinden. De meest gevaarlijke speler van WVV werd daardoor niet of zeer weinig in stelling gebracht. WVV probeerde langs de linkerkant op snelheid wat te doen maar dit leverde weinig op.

Langzamerhand koos Westerlee meer voor het tegen houden van de bal en ook zij kwamen niet meer tot uitgespeelde kansen. 4 minuten voor het einde maakte WVV, na een snelle counter, nog wel de 1-2. Na een voorzet van de rechterflank werd de bal in het net gewerkt.
Met nog 4 á 5 minuten te gaan kregen beide teams geen kansen meer, het was zeer rommelig op het veld en na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter waren het de mannen van Koeperlaand die zeer tevreden de kleedkamer opzochten. Zij hadden goede zaken gedaan voor de stand in de periode en de ranglijst van de 5e klasse A.