Om de tweede plaats veilig te stellen moest ’t Daarde winnen van VVS 4. De wedstrijd ging over het algemeen gelijk op en er werden weinig kansen gecreëerd. ’t Daarde had zo ongeveer de hele wedstrijd het veldoverwicht en bekroonde de wedstrijd met 3 punten, 1-2. De keepers waren deze middag doorslaggevend.

Na het nodige omrijden door een wielertocht in het Oldambt wisten we toch op tijd aan te komen in Oostwold. Vandaag stond de wedstrijd tegen VVS 4 op het programma.  Enigszins verlaat en na een korte warming up begon het balletje te rollen. Vlak na de aftrap wist Nico “X-Box” Hillenga gevaarlijk te worden maar hij zag zijn schot uiteindelijk naast het doel belanden. ’t Daarde legde een goede pot voetbal op de mat maar de VVS defensie stond daarentegen goed gepositioneerd waardoor er niet echt grote kansen konden worden gecreëerd. “X-box” was nog wel een keer gevaarlijk na een goed balletje breed van Roy “Shaggy” Meedendorp maar een geplaatst schot werd gesmoord en belande over de achterlijn. Ondanks het veld overwicht van ’t Daarde kwam VVS 4 toch op voorsprong. Berend “the Beul” Bulder verving de afwezig John “the Flying Kicker” in het doel. Het eerst schot wat op het doel werd afgevuurd was meteen raak. “the Beul” kreeg de bal ongelukkig op de hand waardoor de bal met een effect in het doel rolde. De blunderende keeper had zich bij het voorval geblesseerd maar kon vooralsnog blijven staan. ’t Daarde keek dus tegen een lelijke achterstand aan. Voetballend bleef ’t Daarde dicteren maar tot een echte mogelijkheid kwam het niet meer in de 1e helft. Wel moest Han “the Goatfather” Tuenter vroegtijdig het veld verlaten. De zestiger kreeg zeer ongelukkig een bal in zijn gezicht waardoor hij naar de vlakte ging en enigszins dissy het veld moest verlaten. Er werd zoals gezegd niet meer gescoord in de 1e helft dus de thee moest gedronken worden met een 1-0 achterstand.

In de rust werd de schade van ‘the Beul” opgenomen en besloten dat hij niet verder kon keepen. Wilfred “Smelly”  Meulenbelt nam zijn positie onder de lat in en “the Beul” ging als laatste man voetballen. Ook “Mad” Max van der Meijde kwam binnen de lijnen. De thee werd achterover geklokt en het veld werd weer opgezocht.

In de tweede helft probeerde ’t Daarde de aansluitingstreffer te maken maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Na ruim een kwartier spelen leek het onheil ’t Daarde te treffen. De goed fluitende scheidsrechter interpreteerde een schouderduw van Peter “Dirk Onkruid” Faber als een overtreding en kende de Oostwolders een penalty toe. Gelukkig is “Smelly” een ware penaltykiller en ook deze maal viste hij de bal netjes uit de hoek en bleef het verschil 1 doelpunt. Zo langzamerhand brak het zweet leider Jack “Ome Sjaak” Meedendorp uit en was hij genoodzaakt om de “noodwissel” Marcel “Spanky” van Spankeren binnen de lijnen te brengen. “Spanky” kampt al een tijdje met klachten aan zijn hak maar desondanks verzaakt hij niet en is keer op keer weer belangrijk, zo ook vandaag. Met alle gemak slalomde hij door de verdediging maar in de afwerking bleef het steken. Toch kwam er zo’n 10 minuten voor tijd loon na werken. “Spanky” slalomde weer eens door de verdediging en zag Richard “Kassa” Nuus niet over het hoofd die de bal geplaatst langs de keeper kon schieten. ’t Daarde begon er in te geloven en probeerde de drie punten binnen te halen. Er ontstonden veel ruimtes op het veld en er bleef een bepaalde spanning boven de wedstrijd hangen. De minuten begonnen af te tikken en toen ook de seconden begonnen af te tikken belandde de bal in de kluts voor de goal van VVS. In de scrimmage kwam de bal voor de voeten van Nico “X-box” Hillenga die nog op doel probeerde te schieten maar zijn bal werd gesmoord. Met enig geluk kwam de bal voor de voeten van “Mad” Max van der Meijde die de bal met een rollertje richting doel schoot, de keeper raakte uit evenwicht en viel geheel de verkeerde kant op waardoor de bal tergend langzaam richting doel rolde. Een der VVS’ers probeerde nog met een uiterste inspanning de bal voor de lijn weg te halen maar de bal was inmiddels de doellijn gepasseerd. Uitzinnig vreugde ontstond er bij ’t Daarde en in al het feestgedruis vloot de scheidsrechter voor het einde waardoor een luid gejuich te horen was.

Net als in de thuiswedstrijd trok ’t Daarde tegen VVS 4 aan het langste eind en werd er gescoord in de slotminuten. Na een mooie pot voetbal waar weliswaar weinig kansen werden gecreëerd staken de jongens van ’t Daarde de drie punten in de tas en vertrokken huiswaarts.