Op zaterdag 8 april 2017 stond een volgende derby op het programma, Scheemda tegen Westerlee, een bijzondere want Guus Zantinga, trainer van v.v.Westerlee, was natuurlijk ook jaren trainer bij de Scheemders. Iets wat al terug te zien was in het programmaboekje. Wat dat betreft was de stemming van tevoren opperbest.

Scheidsrechter Sietzema floot precies om 14.30 uur voor het eerst in de wedstrijd. De spanning was voelbaar in beide dugouts, de Westerleeërs gingen vanaf het begin voor een overwicht op het veld. Heel vroeg werd er druk gezet, iets waar Scheemda maar moeilijk onderuit kwam. De combinaties liepen goed bij de mannen van Koeperlaand, vooral langs de rechterkant werd regelmatig geprobeerd de achterlijn te halen of met een voorzet te komen. Al in de tweede minuut ontstond er zo een goede kans. De voorzet was net te hoog om met een volley op doel te schieten.

Bij de Scheemders ging 80% langs de linkerkant, de verdediging van de tegenstander hield hier goed stand en er werd dan meteen langs dezelfde kant weer de diepte gezocht. Het balbezit is duidelijk voor Westerlee, een echt schot werd er echter nog niet gelost op het doel van de tegenstander.

In de 17e minuut nam Westerlee een vrije trap vanaf de rand van het 16-metergebied, Jan Willem Evers schoot de bal in één keer in het doel na een ongelukkige actie van de keeper. 0-1 voor de Westerleeërs, die weer doorgingen met druk zetten en Scheemda niet de kans gaven om aan een echte opbouw toe te komen.

In de 27e minuut kreeg Westerlee weer een vrije trap vanaf de rechterkant, een fraaie boogbal op het hoofd van Jan Willem Evers die de bal over de keeper kopte, hij had net een stap naar voren gedaan. 0-2, wat op dat moment ook een terechte stand was.

Het beeld na dit doelpunt bleef hetzelfde, Westerlee was op alle plekken op het veld net even eerder bij de bal, de spitsen liepen steeds weg uit het centrum en werden in de diepte gestuurd. Dit zorgde voor heel veel onrust in de verdediging van de tegenstander. Er werd creatiever om gegaan met de ruimtes die er lagen, bij Scheemda kwamen de meeste passes ongelukkig of niet aan.
In de 38e minuut trapten zij de bal terug naar hun keeper, hij koos voor een verkeerde oplossing en schoot de bal in de voeten van Jan Willem Evers. Deze bleef erg rustig en wachtte op de reactie van de keeper, waarna hij de bal zonder moeite in de goal school. Met de stand van 0-3 gingen beide teams naar de kleedkamer.

De tweede helft begon als een kopie van de eerste, ook nu heeft Westerlee meer druk op de bal. De spelers van Westerlee houden het veld heel erg breed, de combinaties werden gezocht en het spel kantelde steeds van de ene naar de andere kant. In de 55e minuut werd er een lange bal gespeeld langs de rechterkant, Jan Willem Evers passte door naar Bas Zijlstra die de uitkomende keeper heel rustig omspeelde. 0-4 op een belangrijk moment, want mocht de tegenstander nog het idee hebben dat er nog iets te halen viel dan was dit nu wel over.

Vanaf dat moment werd het spel wat rommeliger, Westerlee kwam nu zelf ook niet meer tot goed voetbal. De combinaties werden minder gezocht en Scheemda kreeg wat meer ruimte om iets te proberen. Er volgden binnen dit team in deze periode twee wissels.
In de 65e minuut schoot Berry Smit een strakke vrije trap in de linkerhoek van Scheemda, de bal werd nog net buiten getikt door de keeper. Een prima redding.

In de 78e minuut werd er een diepe bal naar spits Maik van Delft gespeeld, hij ging zijn tegenstander goed voorbij en schoot de bal strak in de verre hoek. Na deze 0-5 werd het zeer onrustig in het veld, ballen kwamen niet meer aan bij beide teams.

Westerlee nam vandaag terecht de 3 punten mee naar huis, zij speelden het spel gemakkelijker en creatiever, er werd meer bewogen en op het goede moment druk gezet. Het rendement was prima te noemen, er werd weer aansluiting gezocht bij de nummer 3 in de stand van de poule.