Er werd al een week uit gekeken naar de topper tegen Wagenborger Boys 2. In een wedstrijd die in alle opzichten nooit een wedstrijd werd stapte Wagenborger Boys met een verdiende overwinning van het veld, 3-0. ’t Daarde wist op geen enkele manier in de wedstrijd te komen waarbij de scheidsrechter ook een belangrijke rol speelde. Het betreurt de mannen van ’t Daarde dan ook ten zeerste dat er wederom een “Jan Doedel” wordt ingezet om een wedstrijd zo om zeep te helpen.

De mannen van “ome Sjaak” waren volle goede moed in de kleding gesprongen en na een gedegen warming up kon de wedstrijd beginnen. Al binnen de minuut werd een duidelijk signaal afgegeven door de thuisploeg door een niet te missen kans over te schieten. Even leek ’t Daarde mee te gaan doen deze wedstrijd maar meer dan een  mispeer van Berend “the Beul” Bulder en een net over geschoten vrije trap van Richard “Kassa” Nuus konden de oranjehemden niet inbrengen.  Daarentegen wist Wagenborger Boys wel enkele malen gevaarlijk te worden maar geen doel te treffen. Na ruim een half uur kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong, van rechts werd de bal scherp voorgegeven waardoor er een eenvoudig zetje tegen de bal nodig was om John “the Flying Kicker”Hofste te passeren. Voor de 1-0 was de scheidsrechter al in vele opzichten tegen ’t Daarde aan het fluiten wat voor de nodige frustratie zorgde, na de 1-0 werd dit nog vele malen erger. Ook moest ’t Daarde nodeloos toezien hoe Andries “Chuppa Chupp” van der Laan moest afhaken met een hamstring blessure, Nico “Piele” Braam verving hem. De scheidsrechter liet steeds meer overtredingen toe die begaan werden op spelers van ’t Daarde. Uiteindelijk leidde een dergelijk voorval ook tot de 2-0. Robert “the Flying Doctor” de Jager werd door twee man onreglementair onder de neus van de scheidsrechter neergehaald maar de leidsman bleek dit allemaal goed te vinden. De daarop volgende counter leidde de 2-0 voor de Wagenborger Boys in. Een van de weinige dingen die de scheidsrechter goed heeft gedaan in de eerste helft was affluiten voor de 1e helft.

In de kleedkamer liepen de gemoederen hoog op. Wederom nam de scheidsrechter een zeer negatief bepalende rol aan. We concludeerde wel dat ons spel ook niet om naar huis te schrijven was. Dennis “Demphis” Kruizinga kwam binnen de lijnen voor Robert “the Flying Doctor”. De afspraak voor de tweede helft was de mouwen opstropen en er alles aan doen om de wedstrijd te herpakken.

Het bleek dat de scheidsrechter nog slechter kon fluiten dan de 1e helft. Dit kwam de wedstrijd zeker niet ten goede. Harde overtredingen, sla –en trapwerk werden allen onder het toeziend oog goedgekeurd. De sfeer binnen de lijnen werd grimmiger en beide teams leken hun frustraties op elkaar te willen uiten. Op de vraag of de scheidrechter wat consequenter kon gaan optreden om de wedstrijd in goede banen te houden werd er stoïcijns gedreigd met een gele prent. Een kwartier voor het einde eindigde de wedstrijd met 3-0. Bij een ingooi kreeg Berend “the Beul” Bulder de bal met opzet in het gezicht gegooid de scheidsrechter zag dit toe en de protesterende spelers van ’t Daarde werden in de wind geslagen. Alsnog werd de ingooi genomen en werd er gescoord. De maat was vol voor ’t Daarde. Toen Richard “Kassa” de scheidsrechter vroeg waarom hij dit alles toe liet werd hem wegens protest de gele kaart getoond. Deze actie was uiteindelijk de druppel voor ’t Daarde om vroegtijdig van het veld te lopen. Dit soort onpartijdigheid hoort ons inziens niet thuis in de mooie sport die voetbal heet. Dat er terecht verloren werd was duidelijk bij de jongens van “Ome Sjaak” maar met een scheidsrechter met dit gedrag is niet normaal te voetballen.

Met een 3-0 verlies konden we leven en van het veld stappen spijt ons nog altijd niet. Nadien werd er in de kantine nog even nagepraat en een goed glas bier gedronken met de tegenstander zodat iedereen met een enigszins goed gevoel naar huis kon gaan.’t Daarde is met dit terechte verlies definitief afgehaakt voor de titel. Achter uit leunen is zeker niet aan de orde en we hopen dan ook de draad tegen WVV weer op te pakken.