Op zaterdag 25 maart 2017 speelden Meedhuizen en Westerlee onder een strakblauwe lucht hun wedstrijd in de zaterdag 5e klasse A. Een noordoostenwind waaide dwars over het veld dat er prima bij lag.

Westerlee was met aanvallende plannen aan de wedstrijd begonnen, het was de bedoeling om vanaf het begin wat meer druk te zetten op de verdediging van Meedhuizen. Na een periode van 10 minuten waarin het spel heen en weer ging, beide teams waren erg onrustig aan de bal, tekende het overwicht van Westerlee zich langzaam af. Steeds meer speelde het spel zich op de helft van de gastheren af. Meedhuizen had veel moeite met de extra speler achter de twee spitsen, met goede regelmaat was dit te merken in de coaching richting elkaar. Het was dat Westerlee slordig om ging met het balbezit waardoor er geen voorsprong werd genomen. Meedhuizen kwam er uit met de counter, maar meer als een paar schoten over het doel leverde niet niet op.

Na 18 minuten was het Meedhuizen die vanuit een corner op voorsprong kwam. De bal werd vanuit een corner met een halve omhaal fraai in het doel geschoten. 1-0 voor het thuisteam dat nu nog verder terug kon zakken.

Westerlee ging hierna gewoon door met de gekozen tactiek, er werd nu beter gecombineerd en steeds werd geprobeerd de achterlijn te halen om via een strakke voorzet de spitsen te bereiken of de bal juist op de penaltystip neer te leggen waar steeds een vrije speler zou moeten staan om het af te maken. Het beslissende schot kwam er echter niet, het spel speelde zich bijna alleen op de rechterkant af en de vrijstaande linker flankspeler werd bijna niet gezocht. Er waren wel een aantal schoten op het doel maar deze kwamen bijna allemaal recht op de keeper af die hier geen moeite mee had.

Zo gingen de beide teams naar de kleedkamer waarbij het wel bijzonder was dat beide teams zo hun problemen hadden met het zelfde, namelijk Meedhuizen die zich zelden raad wist met de vrijstaande speler van Westerlee terwijl dit team zelf hier juist geen voordeel in zag of zich er geen raad mee wist.

In de rust besloot Westerlee om terug te vallen op een andere veldbezetting. Voor er goed en wel voordeel gehaald moest worden uit deze verandering was het weer Meedhuizen die uit een corner de 2-0 scoorde. De bal draaide vanaf de cornervlag richting het doel en werd nog net aangeraakt door de spits.
Meedhuizen zakte vanaf dat moment nog meer terug op eigen helft, voor de mannen van Koeperlaand de taak om hier doorheen te spelen. Alleen de spits van de tegenstander stond nog voorin en het was duidelijk te zien dat Westerlee nu alle creativiteit nodig had om kansen te creëren.

In de 65e minuut hield de keeper van Meedhuizen een strak schot uit de hoek van het doel, Westerlee gebruikte nu ook de andere kant van het veld en enkele voorzetten werden net niet afgerond. Vaak waren ze net even te lang of te scherp voor de inkomende spelers om de bal in het doel te tikken.

In de 77e minuut is het dan Jan Jager die de bal met het hoofd in het doel van Meedhuizen werkte. Hij bracht de stand terug naar 2-1. Westerlee bleef na de aftrap meteen weer druk zetten. Er werd meteen gekozen om weer met 3 verdedigers te gaan spelen, met opnieuw een extra aanvaller moest het overwicht omgezet worden in een doelpunt. Eén van de centrale middenvelders moest bij balbezit van Meedhuizen bijsluiten bij de verdediging.

In het laatste kwartier kon van Meedhuizen gezegd worden dat zij met een geweldige inzet probeerden om de voorsprong te behouden. Het team van Westerlee ging onder de druk van de tijd steeds opportunistischer spelen en werd hiervoor wel beloond. In de 89e minuut was het Jan Willem Evers die de bal net voor de penaltystip langs een verdediger in het doel schoot. De keeper was kansloos, hij zag de bal te laat. In de laatste 4 minuten veranderde het spelbeeld niet, dit leidde echter niet meer tot een verandering in de stand.