Westerlee – Op zaterdag 18 maart 2017 speelden Westerlee en Noordpool UFC de return tegen elkaar. De gasten stonden tweede in de poule, voor de mannen van Koeperlaand was er de kans aansluiting te krijgen bij de eerste drie van de ranglijst.

Er was de nacht voor de wedstrijd veel regen gevallen, de hele zaterdag was het echter al droog, er waaide een frisse wind uit het noord-westen schuin over het veld. Of dit een reden was om na de toss te wisselen van veld wist niemand. Na het eerste fluitsignaal liet Westerlee meteen zijn bedoelingen zien, want al in de tweede minuut speelde Jan Willem Evers een verdediger uit en schoot de bal in de rechterhoek van de goal. 1-0 voor de mannen van Koeperlaand, er waren supporters die het niet eens mee hadden gekregen.
Wie nu had gedacht dat er even rust was op het veld had het mis want binnen 4 minuten na dit doelpunt speelde Jan Derks Kloosterboer de bal naar de rechterflank. Hans Leenders liep goed door en schoot de bal strak in de verre hoek van het doel. 2-0 voor Westerlee.

Er volgde nu een periode waarin beide teams probeerden druk te zetten vanuit het middenveld, opvallend waren de zeer beweeglijke spitsen van Noordpool die de centrale verdedigers van Westerlee in het begin continu in beweging hielden. Dit was lastig te verdedigen, echter er ontstonden eigenlijk de hele wedstrijd geen echte kansrijke situaties uit. Bij beide teams is er onrust in het spel, passes komen niet aan, spelers vinden elkaar lastig, iets wat na het eerste kwartier wat beter werd.
In de 24e minuut werd Jan Willem Evers ingespeeld, vanaf de linkerkant van het 16-meter gebied draaide hij om zijn tegenstander richting het doel waar de keeper al uit kwam. De Westerleeër schoot de bal met een curve om de doelverdediger in de verre hoek.

Tot aan de rust is er nu balans op het veld, beide teams bereikten hun spitsen niet echt, de laatste periode leek het wel of het belangrijker was de bal niet te verliezen in plaats van bezig te zijn met een zorgvuldige opbouw. Westerlee kreeg nog een enorme kans uit een corner, waar de bal uit de kluts voor een verdediger viel die dit echter niet af kon ronden. Zo liepen de spelers met een stand van 3-0 naar de kleedkamers.

Na de rust was Noordpool UFC de eerste minuten het team met een licht overwicht. Zij probeerden het spel te maken, waren feller en zetten meer druk.
In de 54e minuut kreeg de keeper van Noordpool de bal via een schampschot recht in zijn gezicht. Hij raakte hierdoor op een rare manier met zijn hoofd de grond en bleef liggen. Een vervelende situatie, die ertoe leidde dat hij zelfs gewisseld moest worden. Gaandeweg de wedstrijd bleek dat hij hier zoveel last van had dat hij voor verder onderzoek afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis.
Na een aantal minuten ging de wedstrijd door. Jan Derks Kloosterboer schoot in de 60e minuut de bal vanuit een vrije trap keihard op de lat. Noordpool speelde na de overtreding die hieraan vooraf was gegaan met 10 spelers verder, waardoor er voor de mannen van Koeperlaand meer ruimte kwam. Het team speelde nu meer naar voren en het spel speelde zich het meest af op de helft van de tegenstander. Via de flanken werd het vaak dreigend voor het doel van Noordpool. De echte voorzet kwam er steeds niet waardoor de spitsen niet gevaarlijk konden worden.

Pas in de 89e minuut werd dit overwicht afgerond met een doelpunt. Jan Willem Evers schoot de 4-0 in het doel en vrij snel daarna floot een goed fluitende scheidsrechter J. Swart voor het laatst in deze wedstrijd.

We hopen dat de blessure van de keeper van Noordpool mee valt zodat hij snel weer mee kan doen met zijn team.