Van tevoren werd er al enig vrees geuit voor de tegenstander van vandaag, Bato. De vrees leek gegrond, de jonge jongens waren gretig maar de grootste vrees bleek toch helaas de scheidsrechter deze middag. Nadat Bato op 1-0 voorsprong kwam wist ’t Daarde de rug te rechten en de achterstand om te buigen. Echter de scheidsrechter vond het noodzakelijk om te wachten tot dat de bal in het net rolde voor de blauw witten waardoor we 108 minuten op het veld stonden.

’t Daarde was gewaarschuwd voor Bato 2, voor de winterstop wisten de Winschoters met 4-2 te winnen van Wagenborger Boys. Een jong elftal begon voortvarend aan de wedstrijd, met de nodige strijd en passie had ’t Daarde het moeilijk. Het spel van ’t Daarde was wel beter maar met de felheid en gedrevenheid van Bato 2 konden de jongens van “Ome Jack” niet omgaan. Bij tijden was het spel ook te pittig, tot tweemaal toe werd er met een gestrekt been ingegaan op Richard “Kassa” Nuus wat de scheidsrechter wel prima vond. Een behoorlijk gehavende “Kassa” Nuus moest dan ook al na een kwartier de wedstrijd verlaten. Robert “the Flying Doctor” de Jager vroeg de dienst doende arbiter over de gang van zaken en de pietluttige leidsman stuurde zonder pardon “the Flying Doctor” naar de kant. ’t Daarde creëerde kans op kans maar een goede keeper van Bato hield de stand in evenwicht. De grootste kans was voor Sander “Gepie” Hillenga, een goed geplaatst schot werd op goede wijze uit de hoek getikt door de goalie van Bato. Ondanks de kansen was het Bato 2 dat op voorsprong kwam. De aanvoerder van Bato torende boven de verdediging van ’t Daarde uit en knikte de bal beheerst in de verre hoek, 1-0. Na de 1-0 moest ook Fabian “Dodje”Doddema het veld verlaten met een knie blessure waardoor de wissels snel hun intrede konden maken. ’t Daarde probeerde voor de rust nog wel potten te breken maar de bal werd in de eerste helft niet in de touwen gewerkt.

Tijdens de rust werd er nog druk gediscussieerd. De gretigheid van Bato 2 bracht ons niet  in ons spel en als daarbij opgeteld wordt dat de scheidsrechter wel een zeer gekleurde bril op had voorzagen we een moeilijke middag. Om potten te gaan breken werden Dennis “Demphis” Kruizinga, Peter “Dirk Onkruid” Faber en Nico “Piele” Braam binnen de lijnen gebracht.

In de tweede helft was het wederom ’t Daarde dat de wedstrijd bepaalde. Er werden wel mogelijkheden gecreëerd maar de scherpte miste en een goede goalie van Bato hield zijn doel knap schoon. Bato kreeg ook nog twee mogelijkheden maar echt doelrijk konden deze niet genoemd worden. De tijd begon voor ’t Daarde te dringen om de aansluitingstreffer binnen te schieten ondanks het feit dat Bato niet meer van de eigen helft kon komen. 10 minuten voor tijd was het dan toch raak. Een goede voorzet van Peter “ Dirk Onkruid” Faber werd goed ingekopt door Nico “Piele”Braam en via de onderkant van de lat over de doellijn gewerkt. ’t Daarde begon na de aansluitingstreffer vol druk te zetten op vijandelijk doel en een doelpunt hing in de lucht. Uit een corner van Dennis “Demphis” Kruizinga kwam dan ook de terechte voorsprong. Wederom was het “Piele” die de bal in kon koppen. Met nog 4 minuten op de klok leek dit dan ook de eindstand te gaan worden. Andries “Chuppa Chupp” van der Laan werd vlak voor tijd voor 10 minuten naar de kant gestuurd en de blessuretijd die achteraf 18 minuten zou duren werden ingezet. Elke duikeling van een Bato speler werd beloond met een vrije trap en ook “Chuppa Chupp” mocht niet meer binnen de lijnen komen. Toen na 106 minuten wederom een buitengewoon discutabele vrije trap werd gegeven wisten de Winschoters nog doel te treffen. Doordat er in de verdediging verkeerd werd gestapt viel de bal goed en kon worden binnen gewerkt, 2-2. Een totale deceptie voor ’t Daarde. Een zichtbaar tevreden scheidsrechter wuifde enkele protesten weg van spelers van ’t Daarde waarbij hij het nodig vond om Bart “Buurman” Buur nog enkele verwensingen naar zijn hoofd te slingeren. De tijd werd ’t Daarde niet meer gegund om gevaarlijk te worden en de wedstrijd eindigde dan ook in een teleurstellend gelijkspel.

Na de wedstrijd konden de jongens van ’t Daarde de inzet en passie van de jonge Winschoters wel waarderen en werd er ook nog kritisch gekeken naar onze eigen spel. De 2-2 werd geaccepteerd, de manier waarop niet. Het meest bittere van deze middag was wel de scheidsrechter waar nog lang over nagesproken werd. De beste man mocht dan ook als “man van de wedstrijd” het veld verlaten, dan wel in negatief opzicht. Dat op een dergelijke manier gefloten wordt is triest maar helaas kunnen we hier weinig tegen beginnen. Desalniettemin zijn de mannen van Jack “Ome Jack” Meedendorp gemotiveerd om volgende week tegen SGV de goede lijn weer op te pakken.