Op zaterdag 11 maart 2017 speelden Potetos 1 en Westerlee 1 de return in de zaterdag 5e klasse A. Aan het weer mocht het niet liggen, de zon scheen, het was windstil en op een heerlijk geurend (kunst)grasveld zou dit een prachtige wedstrijd moeten worden.

Na het eerste fluitsignaal was het Potetos die meteen een enorme kans kreeg. Voor veel spelers was het even zoeken, het team uit Groningen maakte hier goed gebruik van.
De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren bij beide teams redelijk chaotisch, er werd niet echt opgebouwd, beide teams waren niet lang aan de bal. Potetos was nog het meest doortastend langs de flanken.

Hierna zetten de mannen van Koeperlaand veel meer druk, het spel speelde zich nu voor het grootste gedeelte af op de helft van Potetos. Er volgde vanuit het middenveld een schot (of voorzet) die door de keeper werd losgelaten. Jan Derks Kloosterboer stond hier meteen bij en scoorde het eerste doelpunt van Westerlee.

Binnen twee minuten werd er weer gescoord door Westerlee. Langs de linkerkant werd Stefan Wubs weg gestuurd, zijn voorzet werd niet goed verwerkt door de verdediging van de tegenstander, in de kluts kwam de bal bij Maik van Delft die zonder twijfel de bal in het doel schoot. Westerlee domineerde vanaf dat moment de wedstrijd. De balcirculatie was goed, het spel verschoof van de ene naar de andere kant van het veld, Potetos loerde steeds meer op de counter. Steeds vaker klonk er uit de monden van de Groningse verdediging “zak weer in”, waarmee het voor Westerlee lastiger werd om spelers vrij te zetten.

Het laatste deel speelde Westerlee wat slordiger, spelers gingen uit positie lopen, taken moesten overgenomen worden door anderen wat natuurlijk meer energie kostte.
In de 38e minuut probeerde Hans Leenders zijn spits te bereiken, de bal ging echter achter hem langs waar Stefan Wubs in kwam lopen. Hij schoot met een goed schot de bal in het dak van het doel van Potetos. Met een 0-3 stand gingen beide teams naar de kleedkamer.

Ook de tweede helft begon weer met een goede kans van Potetos. Keeper Joeri Jansen gaf de speler geen kans in de korte hoek en pareerde zijn schot. Een paar minuten later werd de spits van Westerlee in het 16-meter gebied om ver gelopen, Westerlee maakte geen gebruik van de penalty die door de zeer goed fluitende scheidsrechter werd gegeven.

Na een periode van wisselvallig voetbal met redelijk veel balverlies en een struikeling over de bal passte Patrick Smit vanuit het midden de bal naar één van de spelers voorin. Hij liep perfect door en schoot de gekaatste bal simpel in de goal. 0-4 voor het team uit Westerlee.

Nu volgde er een periode van kans na kans, vooral de rechterkant van de Westerleeërs werd ingeschakeld. Aanval na aanval volgde, waarvan zeker 3 goede kansen niet werden benut. Nog twee keer wisten de mannen van Koeperlaand wel het doel te vinden (Maik van Delft en Berry Smit), waarmee de wedstrijd werd afgesloten met een terechte 0-6. Hiermee schoof het team een plekje op in de stand van de poule.