Westerlee – Op zaterdag 4 maart 2017 bleek maar weer eens dat zelfs in tijden van 4G, auto met WIFI en een digitale revolutie dat het nog mogelijk is om te verdwalen in Oost-Groningen. Hierdoor begon de wedstrijd van Westerlee tegen GVAV Rapiditas een kwartier later als gepland.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Silvester werd er door het team uit Westerlee meteen druk gezet. GVAV moest het hebben van momenten van omschakelen, verder stond het team vaak met de rug naar het eigen doel te wachten op wat de mannen van Koeperlaand deden.
Al in de 3e minuut had hierdoor een doelpunt gescoord kunnen worden, op 1 meter van de doellijn raakte de linkshalf echter totaal verkeerd de bal.

Westerlee bouwde van achteruit op en probeerde de buitenspelers in stelling te brengen, de bal kwam echter vaak niet aan, de passing was niet strak genoeg en daardoor kreeg de stug verdedigende ploeg uit Groningen steeds weer de kans om zich onder de druk uit te voetballen. Ook hier stond de zogenaamde bus weer goed geparkeerd voor het eigen doel, het bleek vooral in de eerste helft zeer lastig om hierdoor heen te komen. Ondanks het vele balbezit werden er te weinig kansen gecreëerd, kwam weer de eindpass of de voorzet niet, waarmee de keeper in verlegenheid gebracht kon worden.

Meteen na de aftrap van de tweede helft gebeurde echter waar iedereen op Koeperlaand op zat te wachten. Na een vrije trap aan de rechterkant kopte Jan Derks Kloosterboer in de 46e minuut de bal in het doel, een verdiende 1-0 kwam op het scorebord te staan.
De Westerleeërs bleven daarna door gaan om het spel te maken, langs beide flanken kwam nog meer ruimte en de balsnelheid ging langzamerhand omhoog. Zo werd in de 59e minuut de bal langs de linkerkant op Adam Komza gespeeld, die de achterlijn haalde en de bal strak op de tweede paal speelde waar Hans Leenders de bal gemakkelijk af kon maken. 2-0 voor een nu beter Westerlee. Een aanval uit het boekje (van trainer Guus Zantinga).

Er ontstond nu meer ruimte, wie echter had verwacht dat GVAV een ander spelletje ging spelen had dit verkeerd. Westerlee verhoogde de druk, de combinaties liepen beter en dit zorgde voor een penalty, die echter werd gemist. Een schot op de paal en niet de 3-0 voor het team uit Westerlee.
In de 72e minuut werd de opbouw onderbroken door een overtreding van GVAV aan de rechterkant van het veld. De vrije trap werd in één keer voor het doel gespeeld, hier liep Jan Derks Kloosterboer weg bij zijn tegenstander en kopte de bal weer in het doel. Nu wel de 3-0 en waarschijnlijk de beslissing in de wedstrijd.

Nog geen twee minuten later weer een dieptepass langs de linkerflank, Stefan Wubs speelde Maik van Delft goed in, die meteen uit de draai ook nog de 4-0 maakte. Hierna speelden beide teams de wedstrijd uit zonder veel bijzonderheden, GVAV Rapiditas wist dat het te laat was en Westerlee werd niet meer dreigend voor het doel van de tegenstander.