Op zaterdag 18 februari speelden DIO Groningen en Westerlee hun tweede onderlinge wedstrijd in de vijfde klasse A.

Op het complex in Kardinge werd vandaag op gras gespeeld, veld 2 was zwaar om op te spelen, maar dat was voor beide teams natuurlijk hetzelfde. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Silvester was na een paar minuten duidelijk wat de bedoeling van de beide teams was. De Groningers parkeerden vrij vlot de bus voor hun eigen doel, de mannen van Koeperlaand probeerden van achteruit het spel op te bouwen en steeds erg vroeg druk te zetten. De vleugels werden regelmatig ingeschakeld om het veld breed te houden.

De eerste 10 minuten was de passing van de Westerleeërs te slordig, hierdoor werd te snel balverlies geleden, steeds opnieuw moest geprobeerd worden om de vrije man te vinden. DIO probeerde bij balbezit de spitsen te zoeken met de lange bal. Het effect werd gaandeweg de eerste helft steeds minder groot, iets wat ook werd geroepen door de centrale mensen op het middenveld.

Na 15 minuten lukte het voor Westerlee steeds vaker via de flanken kansen te creëren, een aantal keren kwamen spelers vrij voor het doel, het lukte echter niet om dit af te ronden met een goal. Het team bleef echter vroeg storen en zo gebruikte Maik van Delft zijn scherpte om de bal te onderscheppen van de keeper die na een terugspeelbal de bal niet in zijn handen mocht pakken. 0-1 voor Westerlee. DIO was even van slag, maar Westerlee kon hier geen gebruik van maken.
Vanaf de 35e minuut tot aan de rust kreeg Westerlee nog wel wat kansen, de afronding is alleen te slordig.

Na de rust veranderde er niet veel in de doelstellingen van beide teams. DIO wachtte af, je zag de twijfel bij sommige spelers of dit nog wel langer moest, Westerlee had nog steeds last van “het net niet” verhaal, het leek daarom steeds meer op het vechten tegen zichzelf.
Naar het einde toe probeerde DIO door het vervangen van spelers nog wel te gaan voor een goal, er ontstond voor Westerlee nu iets meer ruimte en dus wat meer kansen. Er veranderde echter niets in de stand en zo werd het voor beide teams nog een spannend laatste kwartiertje. Hoewel Westerlee het beste van het spel had, zou je zien dat er aan de andere kant nog een bal in vloog.

Na 92 minuten floot de scheidsrechter voor het laatst in deze wedstrijd, er was een faire maar geen hoogstaande partij voetbal gespeeld. Op naar de vele inhaalwedstrijden die de komende weekenden gespeeld gaan worden.