De vrouwen moeten weer alleen op de boodschap, de tuintjes blijven weer liggen en aan het eind van de zaterdagmiddag komt de gemiddelde speler van ’t Daarde weer licht aangeschoten thuis, de winterstop zit er weer op.  Aan het eind van de eerste seizoenshelft eindigde we gedeeld eerste en tegen Wildervank kon ’t Daarde de koppositie na de winterstop pakken. Na 90 minuten, grauw weer en veel gemiste kansen wist ’t Daarde met 3-0 te winnen.

Kind van de rekening de tweede seizoenshelft lijkt Berend “the Beul” Bulder te worden. Keeper John ‘the Flying Kicker” Hofsté keerde na langdurige blessure leed terug in de goal, Berend “the Beul” werd aan de kant gehouden. Naast John “the Flying Kicker” keerde ook Dennis “Demphis” Kruizinga terug bij de selectie.

De wedstrijd was nog maar net begonnen en ’t Daarde wist al gevaarlijk te worden. Andries “Chuppa Chup” van der Laan kopte een goed indraaiende corner van Nico “Piele” Braam net over. Daarna ontstond er een lange periode van matige en onaantrekkelijk voetbal. Beide teams wisten niet echt kansen te creëren maar ’t Daarde domineerde de wedstrijd. Richard “Kassa” Nuus was met een vrije trap nog dichtbij een goal maar de bal spatte uiteen op de paal. Uiteindelijk resulteerde het voor de rust nog wel in de welverdiende 1-0.  In de kluts rolde de bal voor de voeten van Robert “the Flying Doctor” Jager die de bal met een rollertje over de lijn kon werken. Nico “Piele” Braam was deze middag de man van de gemiste kansen. Enkele keren wist hij gevaarlijk te worden maar niet de bal tussen de paal te werken. Met een 1-0 voorsprong konden de mannen van ’t Daarde gaan rusten.

 

Han “the Goatfather” Tuenter en Harrie “Campione” Zimdarse bleven achter in de kleedkamer en Ronald “der nette Niederländer” Miltenburg en Marc “Turbo” Hillenga kwamen binnen de lijnen.

 

Het weer bleef grauw en ook de wedstrijd bleef grauw. Er werd niet spectaculair gevoetbald ondanks het feit dat ’t Daarde geen enkel moment in de problemen kwam. Echter het scoren bleef een probleem. Nico “Piele” Braam probeerde nog met een omhaal gevaar te stichten maar hij kreeg de bal helaas niet goed op de slof. Andries “Chuppa Chup” van der Laan werd weggestuurd door Richard “Kassa” Nuus en wist de doelman van Wildervank voor de tweede maal deze middag te verschalken, 2-0.  De ban leek nu definitief gebroken en ’t Daarde wist bij het vallen van de 2-0 dat de buit binnen was. Aan de kant van Wildervank trad de vermoeidheid toe waardoor er op een gegeven moment nog maar 10 spelers binnen de lijnen stonden. Ronald “der Nette Niederländer”Miltenburg wist in de slotfase nog de 3-0 binnen te tikken op aangeven van Robert “the Flying Doctor”. In de slot minuten werd Dennis “Demphis” Kruizinga nog ingebracht maar in de luttele minuten wist hij bij zijn rentree geen doel te treffen.

 

Door  de relatief gemakkelijke overwinning staat ’t Daarde nu op een 1e plaats en wacht volgende week de wedstrijd uit tegen Meedhuizen.