Op zaterdag 4 februari de eerste competitiewedstrijd van de oranjehemden tegen de concurrent uit Ten Post. TEO en Westerlee stonden vlak na elkaar in de stand van de zaterdag klasse 5a.

Met recht een belangrijke wedstrijd te noemen, die vlak na de winterstop viel, waarin beide teams weinig echt hadden kunnen trainen door de vorst en sneeuw.

Na het eerste fluitsignaal was te zien dat Westerlee vroeg druk ging zetten, TEO bleef meer hangen rondom hun 16-meter gebied. Wat dat betreft leek het nog op de wedstrijd die beide teams al tegen elkaar hadden gespeeld. De beide spitsen van Westerlee hadden nu verdedigers die hen fel op de huid zaten, eigenlijk de hele wedstrijd lang en vanaf de zijkanten lukte het maar een paar keer om de bal voor de te geven. Westerlee had 20 minuten lang de overhand maar echte kansen ontstonden er niet veel.

Hierna kwam er meer evenwicht en speelde het spel zich meer af op het middenveld, waar Westerlee het steeds lastiger kreeg. TEO was feller en besliste steeds vaker de duels in hun voordeel. De eerste schoten van de mannen uit Ten Post kwamen bij de keeper van Westerlee, aan de andere kant had Jan Willem Evers kunnen scoren maar hij kwam niet tot een goed schot omdat de keeper op het goede moment uit het doel kwam.

In de 31e minuut wist TEO het overwicht op het middenveld om te zetten in de 1-0. Ze waren overal net even eerder, namen het initiatief over, waren al een paar keer gevaarlijk voor het doel geweest. Emiel Kruger pakte z’n doelpunt.

In de tweede helft al weer een herhaling van de eerste wedstrijd, want nu probeerde Westerlee natuurlijk vanaf het begin om op gelijke hoogte te komen. Echter binnen 1 minuut werd de bal vanaf de zijkant voor het doel gekopt waar Jeroen Coster wel raad mee wist, hij scoorde de 2-0 waardoor de mannen van Koeperlaand alle goede bedoelingen in de kiem zagen gesmoord.

Het spel ging hierna wel weer heen en weer, af en toe kon het getypeerd worden als hotseknots, echter TEO was dan steeds het team dat de tweede bal in bezit kreeg en dan trek je aan het langste eind. Westerlee wist zich niet onder de druk vandaan te spelen, de passes komen niet aan, spelers hebben te veel tijd nodig. Emile Kruger drukte het overwicht met een prachtig doelpunt uit, waarmee de stand op 3-0 kwam.

Conclusie mag zijn dat het hele team van Westerlee zijn niveau niet haalde, TEO gretiger was in het spel en doeltreffender, dus de drie punten terecht kon bijschrijven in de stand.