Op zaterdag 10-12-2016 speelden de Oosterparkers en Westerlee hun laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen. De beide teams haalden prima resultaten en er was een verschil van drie punten in het voordeel van de Groningers in de stand van de poule.

Het was druilerig en nat, in de tweede helft was het zelfs nodig om met licht te voetballen. Voor beide teams lag er de taak om er iets goeds van te maken. Er werd gevoetbald op gras, iets wat op het complex in Kardinge natuurlijk redelijk uniek genoemd mag worden.

De eerste paar minuten ging het spel heen en weer, er was sprake van veel balverlies en veel onrust bij beide teams. Er was meer dreiging bij de Groningers en vanuit het niets bouwde het team een prima aanval op, waarbij de verdediging van Westerlee goed werd uitgespeeld. Steeds werd de bal één keer geraakt, wat resulteerde in de 1-0 voor de Groningers. Na 5 minuten een vlotte voorsprong.

Het team uit Westerlee had het nu even lastig, maar al snel werd weer geprobeerd voetballend de kansen te creëren, de zijkanten werden gezocht, iets wat trouwens nog wel vaker had gekund, maar echte kansen ontstonden er niet. Er leek wel lood in de benen te zitten, de echte scherpte was er niet.

Na een half uur spelen waren de mannen van Koeperlaand meer aan de bal, door te slordig voetballen is het baltempo niet hoog genoeg om een gat te vinden in de verdediging van de Oosterparkers. Als deze er wel lag werd er vaak voor de moeilijke oplossing gekozen.

In de tweede helft werd er bij Westerlee wat gewisseld in posities. Er werd nu scherper gevoetbald, het team was nog meer in balbezit, terwijl de Groningers “de bus” voor het doel hadden geparkeerd en zoveel mogelijk gebruik wilden maken van de twee snelle voorhoedespelers.

In de 55e minuut kwam Westerlee dan toch terecht op gelijke hoogte. Stefan Wubs maakte zijn tweede doelpunt in Westerlee 1. Hij knikte net als vorige week de bal over de keeper.
Hierna bleef het team uit Westerlee veel druk zetten, de Oosterparkers kwamen er niet echt meer uit. Alleen via de lange bal werden zij nog gevaarlijk. Hiermee had het team kunnen scoren, echter de bal vloog net voor het doel langs. Dit had een waarschuwing moeten zijn voor de mannen van Koeperlaand, zij moesten op hun hoede blijven want de linkerflankspeler was razendsnel en daardoor zeer gevaarlijk. Daar waar Westerlee met veel druk naar voren speelde, zou een kans aan de andere kant fataal kunnen zijn.

Naar het einde toe werd de wedstrijd weer rommelig, de wil om te winnen zorgde bij Westerlee voor iets meer onrust, hierdoor werd er geen gebruik gemaakt van de kansen die er wel lagen.

In de 85e minuut kozen de Oosterparkers weer voor de lange bal, deze keer werd de bal wel goed afgemaakt, waarmee het team op 2-1 kwam.

Beide teams kwamen daarna niet meer tot echt voetballen, de bal vloog meer over de zijlijn dan dat deze in het veld bleef. Prima voor het team dat voor stond, zeer lastig om nog tot goed voetballen te komen en de gelijkmaker te scoren.

Zo eindigde de wedstrijd met een 2-1 voor de Groningers, daar waar een gelijkspel waarschijnlijk meer terecht was geweest, iets wat door beide teams wel werd aan gegeven.