Zo mooi als het weer was, zo slecht was de wedstrijd. ’t Daarde speelde slordig en chaotisch waardoor combinaties mislukte en kansen werden verprutst. Ondanks het zwakke spel wist ’t Daarde toch een zakelijke overwinning te boeken. Het zou de middag worden van Richard “Kassa” Nuus die met twee goals zorgde dat er drie punten mee konden de tas in.

Van te voren werd er al druk gespeculeerd over de tegenstander, jaarlijks hebben we het lastig tegen VVS dus iedereen was gewaarschuwd.  Vanaf het begin liep het al stroperig en kwamen veel passes niet goed aan. Al snel wisselde Marcel “Spanky” van Spankeren en Fabian “Dodje” Doddema van positie wat resulteerde in een meer voetballend middenveld en in de persoon van “Dodje” , een bal vastere spits.  Er werden door ’t Daarde wel kansen gecreëerd maar veelal werd er over of naast geschoten. Na ruim een half uur was het dan toch raak uit een corner. Nico “Piele”Braam plaatste de bal goed ter hoogte van de tweede paal waar Richard “Kassa” Nuus kon in koppen. In eerste instantie pareerde de keeper nog goed maar in de rebound liet Richard “Kassa” Nuus hem kansloos, 0-1. De dreiging voor een tweede goal bleef in de lucht hangen ware het niet dat scoren een moeilijke opgave blijft. Voor rust viel nog wel de tweede goal, wederom van Richard “Kassa” Nuus en wederom een assist van Nico “Piele” Braam. Vanuit het middenveld stuurde “Piele” Richard “Kassa” Nuus weg die vrij eenvoudig zijn directe tegenstanders van zich af schudde en de bal hard in de lange hoek schoot, 0-2.  Tegen de vele kansen die ’t Daarde creëerde wist VVS 3 geen enkele kans te creëren. Zodoende kon er met een 0-2 stand gerust worden.

Ondanks de 0-2 versprong werd er toch druk gediscussieerd over het niveau van ons spel deze middag. We waren het er allemaal wel over eens dat het wel beter mocht. Ronaldo “de Benjamin” Lichter was geblesseerd geraakt en werd vervangen door Sander “Gepie” Hillenga. Na een aantal duidelijke woorden te hebben gewisseld en de thee achterover te hebben gegooid konden we weer terug keren naar het speelveld.

Het niveau van de tweede helft bleef zelfs achter op dat van de eerste helft.  Er leek weinig te lukken deze middag en ook kreeg VVS 3 zowaar een kans. ’t Daarde kreeg nog vele kansen op een derde goal maar wist niet te scoren. De grootste mogelijkheid was wel voor Nico “Piele” Braam die aan mocht leggen van 11 meter nadat Nico “X-box” Hillenga in de zestien meter van de sokken werd gelopen. De altijd trefzekere “Piele” zag zijn inzet langs de verkeerde kant van lat gaan en de stand bleef dus steken op 0-2.  Ondanks het feit dat er nog wel wat kleinere en een tweetal grote kansen werden gecreëerd door ’t Daarde werd er niet meer gescoord en bloedde de wedstrijd, die nooit een wedstrijd was, dood.

Na afloop besloten we te genieten van de drie punten maar de wedstrijd snel te vergeten. We dronken nog even een pilsje in de kantine van VVS om daarna huiswaarts te keren. Op de terugreis werden we aangenaam verrast door het nieuws dat BATO 2 Wagenborger Boys 2 had verslagen waardoor we weer aan kop gaan. Eerst even genieten dus om ons daarna weer op te maken voor de wedstrijd tegen Onstwedder Boys volgende week.