Op zaterdag 19 november 2016 een avondwedstrijd in Stadskanaal, voor iedereen wel even wennen om op zaterdagavond voor de beker te moeten voetballen.
Bij beide teams waren er blessures, aanpassingen in de opstelling waren nodig. Westerlee speelde defensiever met een groter blok op het midden.

Vanaf de eerste minuut speelde Stadskanaal met meer druk op de bal, zij maakten het spel en Westerlee probeerde compact te spelen en vanuit de defensie te gaan voor een kans. In de circulatie waren de spelers uit de Kanaalstreek sneller, de aannames beter. Voor Westerlee was het de eerste minuten lastig er goed uit te komen. Zij hielden hiervoor de bal te kort in het team, waardoor zij steeds weer opnieuw moesten beginnen.

Na 10 minuten werd de wedstrijd even stil gelegd, aan de ene kant van het veld viel het licht uit. Gelukkig wist men snel de goede schakelaar te vinden en konden de spelers verder.
Zo was het vooral Stadskanaal die de hele eerste helft het spel probeerde te maken, maar Westerlee stond gaandeweg de eerste helft steeds beter. Met meer rust werden de aanvallen gekeerd. Het werd echter voor Stadskanaal steeds lastiger om nog kansen te creëren, los van een paar goede schoten op het doel kwam het niet meer. Doelman Joeri Jansen stond echter erg goed en wist ze allemaal te pareren.

Met een 0-0 stand gingen beide teams naar de kleedkamer.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld, met dit verschil dat in de 47e minuut een schot van Stadskanaal op de rug van een Westerleeër terecht kwam en zo in het doel vloog. De keeper was kansloos. 1-0 voor de thuisploeg, wat trouwens niet onterecht was.
Stadskanaal voetbalde hierna wat gemakkelijker, in de 60e minuut viel de 2-0. De back van Westerlee kwam langs de zijkant mee, de pass richting hem was echter onzorgvuldig waarna de tegenstander na de overname zeer goed gebruik maakte van de ruimte. Na een goede voorzet werd de bal fraai aangenomen en in het doel gekopt.

In de 70e minuut kwam er ineens weer meer spanning in de wedstrijd, omdat Patrick Smit na een voorzet vanaf de rechterkant de bal strak in de verre hoek speelde. 2-1 met nog 20 minuten te gaan.

Het laatste gedeelte werd door Stadskanaal steeds vaker de snelle speler aan de rechterkant gebruikt, in de 80e minuut zocht hij de achterlijn, gaf een strakke pass waarmee de spits in stelling werd gebracht, deze schoot de bal van korte afstand in het doel, 3-1.
4 minuten voor het einde van de wedstrijd kon er nog een doelpunt bijgeteld worden voor Stadskanaal, zij wonnen deze wedstrijd terecht met een 4-1. Westerlee kan zich nu volledig concentreren op de competitie.