Op 12 november 2016 speelden Westerlee en WVV de derby op Koeperlaand. Al de hele week was er app-contact tussen allerlei spelers, iets wat de goede sfeer typeerde tussen beide teams.

Westerlee begon zoals altijd meteen druk te zetten en WVV was eigenlijk de eerste minuten bezig om de tegenstander van zich af te houden. Echte kansen ontstonden nog niet tot Hendrik Bulder, de rechtsback,  doorstapte en zijn duel won. Hij nam de bal goed mee en gaf een strakke voorzet richting de eerste paal. Bas Zijlstra liep door en schoot de bal in de korte hoek, waardoor de keeper kansloos was. 1-0 voor Westerlee, al heel vroeg in de wedstrijd.
Binnen een paar minuten kreeg WVV een vrije trap aan de rechterkant, die zonder interventie strak in de verre hoek werd geschoten. 1-1 na de vroege goal van Westerlee, de toon was gezet, beide teams lieten zien de intentie te hebben er vol voor te gaan.

Daarna was het een wedstrijd waarbij Westerlee grotendeels op de helft van de tegenstander speelde, een echte kans kwam er echter niet. Tot de 20e minuut, waarin Westerlee een corner kreeg na een mislukte pass. Jan Jager kopte de bal op de paal, waarna er bij beide teams de twijfel was of de bal over de doellijn ging of niet. De scheidsrechter vond van niet, dus het spel ging door.

De laatste 15 minuten van de eerste helft was het spel rommelig, beide teams kregen geen echte kansen, er was veel balverlies. Er was genoeg inzet, terwijl het er technisch en tactisch gezien niet altijd even goed uit zag.
Vlak voor de rust moest Westerlee wisselen, Richard van der Vinne nam de linksbackpositie over.

De conclusie na de eerste helft was dat Westerlee meer op de helft speelde van WVV, er geen echte kansen gecreëerd werden. De mogelijkheden die er waren, werden teniet gedaan omdat een verdediger er nog net een voet tussen wist te krijgen.

De tweede helft zag er totaal anders uit, WVV was veel overtuigender en bepaalde grote gedeelten van het spel en kreeg keer op keer de mogelijkheid de bal in de goal te werken. In de 50e minuut namen WWV-er een vrije trap aan de linkerkant, net buiten het 16-meter gebied. De bal werd op de tweede paal gespeeld en daar kon de bal vrij (in één keer vanuit de lucht) ingeschoten worden, een mooie goal om te zien.
Westerlee probeerde nu het tij nog te keren, ging wat aanvallender spelen waardoor er wel wat meer ruimtes vrijkwamen. De Winschoters wisten hier goed gebruik van te maken en al heel snel maakten zij de 1-3.
De mannen van Koeperlaand gingen nu va-banque spelen, hadden nu eigenlijk geen controle meer over de wedstrijd, de linies liepen daarvoor te ver uit elkaar en er was geen organisatie meer, WVV was feller en maakte goed gebruik van de snelheid van de rechtshalf. Deze scoorde zelf prima en anders zorgde hij er wel voor dat een teamgenoot een kans kreeg om te scoren. Westerlee kreeg nog 2 goede kansen, maar de bal werd vanaf een afstand van ongeveer 5 meter niet in het doel geschoten, waarmee het verschil in deze wedstrijd meteen getypeerd was.

Zo eindigde de wedstrijd met een 1-5 stand, door de andere uitslagen in de poule schoven de eerste 6 teams in de poule nog dichter bij elkaar waardoor de spanning qua stand alleen maar toe neemt.