Van te voren hadden we besloten dat we deze Super Saturday wouden bekronen met een overwinning. Vooraf werd er nog even stil gestaan bij de verjaardag van Han en werd hem zijn eigen shirt aangeboden. BATO 2 wist op voorsprong te komen en maakte in het begin van de tweede helft nog gelijk, dit weerhield ’t Daarde er niet van om de wedstrijd met 7-2 te winnen door onder andere een hattrick van Richard “Kassa” Nuus.

We waren vandaag met een behoorlijke delegatie waardoor Adriaan”Arie” Boxem, Han ‘the Goatfather” Tuenter, Sander “Gepie” Hillenga en Robert “the Flying Doctor” de Jager op de bank begonnen. Leider Jack “ome Sjaak” Meedendorp werd deze middag geassisteerd door de geblesseerde Dennis “Demphis” Kruizinga en John “the Flying Kicker” Hofste. Peter “Dirk Onkruid” Faber mocht zijn diensten bewijzen bij ’t Almighty Twoide.

Het duurde niet heel lang voordat BATO op voorsprong kwam, uit een corner werd de bal via de binnenkant van de paal binnen gekopt. Een deceptie voor ’t Daarde die de gehele wedstrijd veld overwicht had.  Na twintig minuten moest pechvogel van dit seizoen Andries “Chupp a Chupp” het veld verlaten wederom door een blessure, Robert “the Flying Doctor” verving hem. ’t Daarde oefende druk uit op vijandelijk doel maar de keeper van BATO wist een aantal malen goed redding te bieden. Toch moest de doelman na een half uur spelen kansloos toe zien dat Nico “Piele” Braam een voorzet van Robert “the Flying Doctor” prima binnenschoot. Vlak voor rust was het wederom Nico “Piele” Braam die raak schoot, ditmaal uit een penalty. Bertus “Beki”Bulder wist op snelheid te ontsnappen aan zijn direct tegenstander en werd in het strafschop neergehaald waardoor scheidsrechter Hut niets anders kon doen dan een penalty geven. Met een geplaatst schot in de linkerhoek werd er gescoord door Nico “Piele” maar de scheidsrechter had een fout geconstateerd waardoor de penalty overnieuw genomen moest worden. Weer schoot Nico “Piele” de bal met eenzelfde precisie in de linkerhoek waardoor het toch 2-1. werd. Toch enige opluchting dat we met een voorsprong de rust in konden gaan.

In de rust werd even doorgenomen hoe de eerste helft was verlopen en enkele rand zaken kwamen ook aan de orde. Zoals gebruikelijk werden de mutaties door gegeven en konden we ons weer begeven naar het speelveld.

Zoals gezegd dicteerde ’t Daarde de wedstrijd maar toch moest het toe zien hoe BATO op gelijke hoogte kwam. Berend ‘the Beul” Bulder stond niet goed gepositioneerd in zijn doel bij de vrije trap van BATO waardoor hij kansloos bleef en de bal achter hem in de touwen zag verdwijnen. Lang konden de blauw witten echter niet genieten van de gelijke stand. Binnen een minuut stond ’t Daarde alweer voor.  Marcel “Spanky” van Spankeren soleerde door de blauw witte verdediging en legde de bal af op Nico “X-Box” Hillenga die vrij eenvoudig zijn voet tegen de bal hoefde te zetten. Luttele minuten later bekroonde Fabian “Dodje” Doddema zijn prima spel met een doelpunt. Met zijn noeste arbeid en een bekeken schot wist hij de keeper van BATO deze middag voor de vierde keer het nakijken te geven.  Dan breekt het kwartiertje van Richard Nuus aan. Het tikkie takkie voetbal van “the Flying Doctor”, “Kassa” en “Spanky” wordt beloond door een goal van Richard “Kassa” Nuus die bal in de verre hoek plaatst, 5-2. Enkele minuten later stuurt Berend “the Beul” met een verre uittrap Richard “Kassa” Nuus weg die zijn tweede van de middag aantekent.  BATO is nu helemaal zoek gespeeld en de inzet is volledig verdwenen, dit resulteert uiteindelijk in de 7-2.  Marc Hillenga passt de bal op een geheel vrijstaande “Kassa” Nuus en er is geen verdediger te bekennen. In een 1 op 1 situatie is “Kassa” Nuus de baas en bepaald de eindstand op 7-2.

Met een grote glimlach stappen de mannen van ’t Daarde van het veld. Er wordt deze middag geen biertje gedronken in de kleedkamer maar gelijk na het douchen gaan we met z’n allen aan de toog zitten. Op het scherm prijken we nog altijd fier aan kop waardoor er vol tevredenheid wat goud gele rakkers weg gewerkt kunnen worden. Op de Super Saturday afterparty weten Jack “ome Sjaak”, Nico “X-Box” en Fabian “Dodje” nog wat prijzen in de wacht te slepen en Richard “Kassa” Nuus mocht de bal mee naar huis nemen.