Al gaat het niet allemaal zoals in de tijden van weleer, de knieën kraken en de onderrug speelt soms parten, toch is Han Tuenter elke donderdagavond op de training en speelt hij zaterdag zijn wedstrijden. Een aantal malen heeft hij in dubio gestaan de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen maar het spelletje is hem te lief en zijn voetbalvrienden zijn hem te dierbaar. Inmiddels is hij met zijn 61 jaar de oudste voetballer van v.v. Westerlee en met zijn enthousiasme, humor en doorzettingsvermogen een voorbeeld voor menig voetballer. De natuur, zijn familie en het voetbal zijn niet enkel woorden voor Han maar ook een begrip. Een waardevol mens werd daarom in het zonnetje gezet op Super Saturday door de jongens van ’t Daarde.

Bij ’t Daarde is Han omgedoopt tot “the Goatfather”. Daar waar hij door de weeks weg loopt met zijn geiten zo lopen de jongens van ’t Daarde weg met hem in het weekend.

Han is links en zijn rechterbeen heeft hij om te lopen. Jarenlang was hij de linksback en schakelde de een naar de andere tegenstander uit met zijn geslepen vorm van verdedigen, nu de jaren zijn verstreken is hij wat meer naar voren geschoven toch is de geslepenheid nog altijd terug te zien in zijn spel.  Jaarlijks sluiten de jongens van ’t Daarde het seizoen af bij Han op de boerderij waarbij een rondleiding is inbegrepen daarnaast worden de jongens van ’t Daarde nog wel eens gebruikt als testers voor een nieuw geitenspiesje.

Redenen genoeg om hem op deze mooie leeftijd in het zonnetje te zetten. Daar waar vorig jaar het idee al werd geopperd rondom zijn 60ste verjaardag werd nu de daad bij het woord gevoegd en werden er wat centen verzameld om een leuk presentje te kopen. Een mooi vogelboek werd voor hem gekocht en daarnaast heeft Han voortaan zijn eigen shirt met nummer 60 er op en zijn eigen naam. Han was zeer blij met zijn cadeaus en als blijk van waardering heeft hij een ieder uitgenodigd een keer een dag met hem mee te gaan het natuurgebied in.

Als spelers van ’t Daarde hopen we natuurlijk dat Han nog jaren bij ons zal blijven als speler maar bovenal dat er nog vele jaren in gezondheid volgen!