Op zaterdag 29 oktober speelden Wagenborger Boys en Westerlee hun wedstrijd in de achtste ronde van de competitie.

Na op Koeperlaand de voordelen van de aanwezigheid van Joppiesaus in de kantine te hebben besproken, een extra rit naar Westerlee te hebben gemaakt omdat de scheidsrechter bang was dat hij het verschil tussen het thuistenue van Wagenborgen en het fel oranje van Westerlee niet kon onderscheiden, begon de wedstrijd om 14.36 op de Hoofdweg 152a in Wagenborgen.

Er was door Westerlee besloten om direct druk te zetten, vanuit een 4-3-2-1 opstelling. Dit was al eerder zo gedaan, maar toen werd er minder slordig gevoetbald. Al vanaf het begin kwamen de passes niet aan, er werd te veel gelopen met de bal en in de voorste linie stond het team met 3 en soms 4 spelers naast elkaar te wachten op de bal. Hierdoor kwam de centrale middenvelder van de Westerleeërs helemaal alleen te staan en verliep de opbouw zeer moeizaam. Wagenborger Boys stond steeds beter en hier ontwikkelde zich een collectief waarmee de mannen van Koeperlaand het heel lastig hadden. Hoewel er langs de vleugels wel veel ruimte lag, kwamen bijna alle voorzetten niet aan.

In de 30e minuut werd de bal nogmaals door Westerlee voorgegeven, die trouwens ook voor het doel langs vloog. Berry Smit pakte de bal goed op en schoot de bal laag over de grond in het doel van de tegenstander. Met de 0-1 stand zou er nu meer rust in het spel moeten komen van Westerlee. Toch kwam het team van Wagenborgen met goede regelmaat gevaarlijker uit.

In de 42e en 43e minuut moest Westerlee twee keer wisselen. Richard van der Vinne en Bert Jan Stuut kwamen in het team. Tot aan de rust kenmerkte het spel van Westerlee zich door te weinig diepte in het spel, er werd te moeilijk gespeeld, Wagenborger Boys speelde vanuit een georganiseerde verdediging op de counter. Vlak voor de rust kreeg het team uit Wagenborgen een penalty die onberispelijk werd ingeschoten. De keeper van Westerlee was kansloos.

Na de rust probeerde Westerlee als team nogmaals wat hoger druk te zetten, iets wat de eerste 7 minuten wel lukte. De backs stonden hoger op en zo ontstond er de eerste grote kans. Alle linies werkten meer samen en het zag er allemaal verzorgder uit. Er werd veel meer bewogen en ruimtes gecreëerd voor elkaar.

In de 65e minuut liep een verdediger van Wagenborgen zelf de bal in zijn doel na een inzet van Robbert Wester, waarmee het team uit Westerlee weer op een voorsprong kwam.
In de 70e minuut kwam Arjen Plat in het veld, hij ging als diepe spits spelen.

De laatste 15 minuten ging het spel heen en weer waarbij langzamerhand de linies bij beide teams verder uit elkaar kwamen te staan. Meestal werd het middenveld overgeslagen, als hier wel een keer de bal terecht kwam zag het er meteen veel gevaarlijker uit.
Zo voetbalden beide teams in de 98e minuut nog steeds, aan beide kanten waren mogelijkheden om te scoren. Nadat Westerlee nog een corner had genomen floot de scheidsrechter toch af. 1-2 voor het team uit Westerlee die nu naar de derde plaats in de poule gaat.